Nedovoľte, aby vás ruky prezradili! Ako im ubrať z veku?

Dnešná estetická medicína už vymyslela všemožné prípravky na dokonalú pleť a jej mladistvú kondíciu.

21.05.2016 08:00
žena, ruky, oči, tvár Foto:
Ruky môžu prezradiť váš vek, ba dokonca ho navýšiť.
debata

Ale v prípade ženských rúk sa skrátka nedá svietiť – vek dokážu prezradiť veľmi ľahko. Ba čo viac, niekedy vyzerajú staršie než je skutočný vek ich majiteľky. Ako sa s tým dá bojovať?

O ruky sa treba starať a naozaj pravidelne. Pokiaľ ich chcete udržať čo najdlhšie v mladosti a kondícii, skúste nasledovné.

Hydratácia

Ruky treba pravidelne hydratovať. Vysúša ich počasie, ale aj kontakt s kozmetikou či umývacími prostriedkami. Ničia sa dokonca aj cvičením. Po každej z uvedených činností by ste teda určite mali ruky ošetriť. Umyť ich dôkladne jemnou čistiacou emulziou a nakrémovať. Raz za týždeň môžete rukám dopriať aj zábal, s pomocou ktorého ich premastíte a zjemníte. Vhodné sú rozličné olejové zábaly.

Výživa

Súčasťou výživy je správna strava a doplnky výživy. Neváhajte a zadovážte si vitamínové preparáty na zdravé vlasy, nechty a pokožku. Prejaví sa to aj na rukách. Pravidelne si doprajte aj detoxikačnú kúru. Ruky môžete tiež ošetrovať vitamínovými krémami, alebo si na ne spraviť masku z ovocia – napríklad jahôd.

Ochrana

Ruky starnú rýchlejšie aj preto, lebo sú denne vystavené slnečnému žiareniu. Ideálne bude, ak ich ochránite pomocou prípravkov s ochranným faktorom. Natierajte si ruky pravidelne a nešetrite výškou faktoru. Možno bude ich pokožka svetlá, ale určite sa na nej neskôr objavia pigmentové škvrny a fľaky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #starostlivosť #opatera #ruky

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...