Starajte sa o vlasy správne! Odmenou bude príťažlivý vzhľad

Starostlivosť o vlasy je pre ženské pokolenia jedna z najzásadnejších záležitostí dennej rutiny. Ale čo ak odrazu zistíte, že ste doposiaľ postupovali nesprávne?

29.04.2016 17:00
Starostlivosť o vlasy by mala byť efektívna. Foto:
Starostlivosť o vlasy by mala byť efektívna.
debata (1)

Na proces umývania, sušenia a úpravy vlasov sa pozrel britský Daily Mail a prekvapil tvrdeniami, že väčšina žien si vlasy pestuje nesprávnym spôsobom. V čom robíme najčastejšie chyby?

Umývanie a jeho periodicita

Každá hlava je iná a vlasová pokrývka si žiada individuálnu starostivosť. Denné umývanie nevyhovuje všetkým typom vlasov a vlasovej pokožky. O tom, či potrebujú vlasy umyť, rozhoduje práve spomenutá pokožka. Stačí sa pozrieť, či je na dotyk mastnejšia. Ak nie, znamená to, že vaše vlasy sú suché a rozhodne im neprospieva denné umývanie.

Nesprávne prípravky

Pokiaľ vlasy umývate pomocou prípravkov, ktoré im nevyhovujú, nepoškodíte ich. Ale poriadne si sťažíte následnú prácu s nimi a aj efekt bohatého a pestovaného účesu budete dosahovať dlho. Dobré teda je voliť prípravky, ktoré vlasom aj vlasovej pokožke vyhovujú. V prípade špeciálne citlivej vlasovej pokožky, ale problematických signálov ako sú lupiny či padanie vlasov je nutné tomu prispôsobiť starostlivosť v každom ohľade.

Opatera pred stylingom

Vlasy, na ktoré bol použitý šampón a kondicionér, sú pripravené – naozaj? Nuž, kedysi dámy nepoznali žiadne ošetrujúce prípravky a prežili to. Ale faktom tiež je, že vlasy im padali a ničili sa. Ak budete dbať na to, že pred úpravou použijete napríklad ochranné spreje proti teplu (pred žehlením vlasov či kulmovaním), prípadne rozličné vyhladzujúce balzamy, ktoré scelia povrch vlasu – výsledkom bude určite príťažlivejší vzhľad.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #šampón #umývanie

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...