Pretrvávajúce problémy s vlasmi? Kde môže byť príčina?

Ach, tie vlasy! Skúste zistiť, kde je príčína vašich problémov. Jej odstránenie môže byť celkom jednoduché.

26.04.2016 07:00
vlasy, starostlivosť Foto:
Zabojujte o krajšie vlasy.
debata

Proteíny sú dôležitým stavebným prvkom pre celé telo, vlasy nevinímajúc. Takže sa uistite, že ich v potrave máte dostatok – v podobe rýb, bieleho mäsa, strukovín či vajec. A dôležitým pre zdravé vlasy je aj železo. Okrem mäsa ho nájdete v cíceri, ľanových semiačkach či v ovse.

Pokožka hlavy by mala byť takisto dobre prekrvená, aby sa živiny dostali do korienkov vlasov. Pomôžu pravidlené masáže, kedy na pokožku nakvapkáte vhodne zvolené tonikum či sérum a jemnými krúživými pohybmi pokožku hlavy masírujete. Vydržte aspoň tri minúty, korienky vlasov stimulujete a vďaka prekrveniu sa do nich dostane viac vitamínov a živín.

Na kvalitu vlasov môže negatívne vplývať aj stres. Postará sa o to nárast mužského hormónu testosterónu v krvi, ktorý môže spôsobiť aj vypadávanie vlasov v priveľmi psychicky vypätých obdobiach. Nielen kvôli kvalite vlasov, ale aj kvôli vašej psychickej pohode dostaňte stres pod kontrolu, pomôže aj pravidelný šport. Po odbúraní enormného stresu sa zlepší kvalita vašich vlasov aj pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #zdravá výživa #stres #hormón

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....