Priveľmi sa vám mastí pokožka tváre? V čom je problém?

Po krátkom čase je vaša pokožka lesklá a vy si lámete hlavu nad tým, prečo?

21.04.2016 13:00
pleť - pokožka - prešľapy - problémy s pleťou Foto:
Mastnú pokožku často trápia aj viditeľné nedokonalosti.
debata

Menej je viac

Peeling, čistiace mlieko, pleťová voda, krémy… Ak používate množstvo kozmetických produktov a neustále testujete nové, pokožka môže reagovať úplne inak, ako sľubujú obalové letáky, začne sa viac mastiť. Aj časté umývanie kože môže zvýšiť činnosť mazových žliaz a pokožka sa stane ešte mastnejšou. Úplne stačí, ak ráno a večer na vyčistenie pokožky použijete jeden prostriedok.

Zlý výber produktov

Produkty, ktoré sú určené pre iný typ pleti, než máte vy, môžu takisto vyprovokovať mazové žľazy k väčšej aktivite. Pleť sa sama o sebe chráni akýmsi mastným filtrom, ak jej budete dodávať produkty, ktoré ju skôr zaťažujú ako jej pomáhajú, začne sa chrániť ešte viac. A práve prostredníctvom mazových žliaz.

Opaľovanie

Hoci je to príjemný pocit, len tak sa vystaviť teplým lúčom, niektoré typy pokožky zareagujú na lúče práve produkciou mazu. Pokožka si vytvorí akýsi mastný štít, ktorý ju má chrániť pred horúčavami.

Priveľa púdru

Ak je vaša pokožka prirodzene mastnejšia, je jasné, že používate púder, aby ste sa neleskli. Ale pozor! V tomto prípade treba púder používať s mierou. Silná vrstva púdru totiž môže na mastnej pokožke spôsobiť problémy, póry sa upachajú. Okrem mastnej pokožky ju tak budete mať aj nečistú. Používajte púder výlučne určený pre mastnú či problémovú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #kozmetika #púder #mastná pokožka

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...