Ukážkový dekolt a ĺa Penelope Cruz: Ktoré cviky k tomu poslúžia?

Udržať si príťažlivý dekolt aj po prekročení štyridsiatky nie je jednoduché. Španielska herečka Penelope Cruz patrí k ženám, ktorým sa to darí na jednotku.

15.04.2016 07:00
Penélope Cruz Foto:
Herečka Penélope Cruz na archívnom zábere z titulky magazínu Esquire.
debata

Ako píše britský denník Daily Mail, dôvodom je aj pravidelný tréning. A to nie hocijaký. Na spevnenie poprsia, ale aj celého tela sa slávna herečka venuje pravidelne pilatesu, ktorý kombinuje s tanečnými kardiotechnikami. Nechýba však ani joga či posilňovanie so závažím.

Pri spevnení poprsia pritom pomôže jeden z najklasickejších cvikov – akási ženská verzia bench-pressu. Potrebovať k nej budete však fit-loptu a malé závažia (môže ich nahradiť fľaša s vodou). Na fitloptu sa opriete lopatkami, telo je rovnobežné so zemou a nohy ohnuté v kolene do uhla 90 stupňov, teda kolmo na podložku.

Závažia alebo fľaše môžete klasickým pohybom dvíhať smerom nad hlavu akoby ste to robili s činkou a vrátiť do spätnej pozície. Druhou alternatívou je držať ruky rozpažené a pomalým kontrolovaným pohybom ich preniesť do vzpaženia nad úroveň hrudníka. Pomaly ich vraciate aj späť a opakujete 12 až 15-krát – minimálne v troch sériách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #Penelope Cruz #technika #dekolt

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...