Štyri spôsoby ako ochrániť vašu pokožku a vyzerať krajšie!

Unavená, suchá, fľakatá pleť? Tento problém nie je nič nezvyčajné pre širokú skupinu žien. Stále si však mnoho z nich neuvedomuje, že riešenia majú vo vlastných rukách.

07.04.2016 07:00
mastná pleť, starostlivosť Foto:
Postarať sa o pokožku správnym spôsobom je dôležité.
debata

O pokožku sa treba starať, ale paradoxne, práve to stredoeurópske ženy často zabúdajú. Žiadne odličovanie, nedostatočná výživa či ochrana, k tomu tiež stres, alebo vystavovanie pokožky negatívnym vplyvom. A máte zarobené na malér!

Ako sa však môžete brániť? Možno sa nič nové nedozviete a možno áno. Ale zapamätať sa to oplatí.

1. Ochrana pred slnkom

Dookola sa každý rok hovorí, aké dôležité je chrániť kožu pred slnkom. UV žiarenie pleť vysušuje, pridáva jej roky, ba dokonca môže byť poriadne nebezpečným kvôli vzniku rakovinových ochorení. Ak chcete pleti urobiť dobre, krém s UV filtrom by sa mal stať vašou každodennou výbavou. Neobmedzujte sa len na letné dni. Pokožku treba chrániť celý rok. A pri jarnom slniečku tiež intenzívne.

2. Menej chémie, alebo žiadna!

Hoci naše telo môže reagovať alergicky na mnohé prírodné zdroje, na druhej strane je príroda aj tým najväčším priateľom. Odborníci odporúčajú poobzerať sa predovšetkým po naturálnych produktoch, prípadne prípravkoch s výrazne obmedzeným pridaním umelých látok a chemických látok.

3. Výživa v olejoch

Pokožka potrebuje dostatok hydratácie. Aj mastnejšie typy pleti možno ošetrovať olejmi. Kvalitné prípravky s výťažkami esenciálnych a prírodných olejov totiž zlý maz likvidujú a pleť vyživujú.

4. Ochrana pred životným prostredím

Dôležité v prípade kozmetickej výbavy (ale aj jedálnička) sú prípravky, ktoré dokážu poskytnúť ochranu a posilniť funkciu kožnej bariéry pred prenikaním voľných radikálov a nečistôt z okolia. Rovnako nutná je kvalitná čistiaca kozmetika, respektíve dôraz na procesy odlíčenia a vyčistenia pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #slnko #ochrana #pleť #pokožka #hydratácia

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...