Rozjasnená pleť za pár minút - skúste to s kivi či citrónom

Žiarivá pleť je snom každej ženy. Na trhu je množstvo prípravkov, ktoré ju sľubujú. A niektoré, samozrejme, sľuby aj naplnia. Ale čo tak skúsiť to prírodne?

06.04.2016 07:00
pleťová maska - domáce pleťové masky - citrusové Foto:
Domácu pleťovú masku si môžete pripraviť z kivi či citrónov.
debata

Na unavenú a zašednutú pleť pomôžu aj domáce prírodné masky, v ktorých môžete využiť silu ovocia či potravín, ako sú ovsené vločky alebo med.

Žiarivosť ide ruka v ruke s vitamínom C. Ten sa často pridáva aj do rozličných rozjasňujúcich sér a krémov. Naozaj dosť sa ho nachádza v kivi. A vy si môžete pripraviť napríklad jednoduchú čistiacu masku z kivi.

Okrem neho budete potrebovať lyžičku alebo dve porbiotického jogurtu a tiež lyžicu medu. Vymiešate pastu, ktorú následne aplikujete krúživými pohybmi do pokožky tváre, ale aj krku a dekoltu a necháte dve minúty pôsobiť. Opláchnete vlažnou vodou.

Ďalšou skvelou variáciou na rozjasnenú pokožku je citrónová šťava, ktorú zase zmiešate s pretlačenou polovičkou banánu a opäť lyžicou medu. Vymiešanú zmes nanesiete na tvár, vyhnite sa očnému okoliu. Necháte pôsobiť desať až pätnásť minút. Vďaka obsahu citrónovej šťavy sa vaša pokožka nielen rozjasní, ale aj jemne vybieli a bude teda žiarivejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #maska #citrón #kivi #jas #domáca

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...