Trápite sa, ako nosiť obuv s plochou podrážkou? Takto, milé dámy!

Áno, ženská noha vyzerá v lodičke nádherne. Ale pocit komfortu niekedy zvíťazí. A dobrá správa znie, že aj topánky na plochej podrážke sú vhodnou módnou voľbou.

01.04.2016 09:00
debata
Nazúvacie mokasíny kombinované s trojštvrťovými... Foto: PRShots.com
topánky - plochá podrážka Nazúvacie mokasíny kombinované s trojštvrťovými nohavicami a pleteným topom. Model Tu at Sainsbury.

Nazúvacie papuče či tenisky, šnurovacie topánky na pánsky spôsob, balerínky alebo espadrilky – to všetko je neoddeliteľnou súčasťou ženského šatníka. Rýchly životný štýl, presúvanie sa z miesta na miesta, snaha zvládať náročné úlohy v práci, ale aj v súkromí – to všetko ženám uľahčuje práve obuv na plochej podrážke. Nejedna z vás sa však stále trápi, ako tieto kúsky nosiť. My vám poradíme.

Balerínky

Hovorí sa, že muži ich neznášajú. Ale platilo to najmä v prípade obuvi, ktorá možno až príliš evokovala baletnú špičku a gumou sa zarezávala do nohy. Dnes sú balerínky skutočne rozmanité – zaoblené či špicaté, perforované, z látky, kože, semišu, ale aj gumy. Ak váhate, akú garderóbu vlastne zvoliť k balerínkam, vedzte, že je dobré odhaliť trošku kože na nohách. Pokiaľ ste vysoká a štíhle, nebojte sa sukní nad kolená. Pre plnšie boky sa hodí široká sukňa vo fifties štýle. Balerínky sú vhodnou obuvou aj k mimoriadne populárnym širokým nohaviciam. Vyberajte však nohavice tak, aby dokonale sadli a dotýkali sa topánky tesne centimeter nad podrážkou.

Aj elegantný dámsky kostým môžete kombinovať s... Foto: PRShots.com
topánky - plochá podrážka Aj elegantný dámsky kostým môžete kombinovať s obuvou na plochej podrážke - model na snímke Next.

Balerínky so šnurovaním

Trend balerínových topánok so šnurovaním radí hravosť aj pri voľbe šiat – už zo samotného šnurovania, ktoré sa odohráva v oblasti lýtka, vyplýva, že by ste ich mali nechať odhalené. Podobnú obuv môžete skombinovať s voľnými šatami so vzorom, tunikovými šatami, alebo prípadne aj tunikovou blúzkou a džínsovými šortkami – tým vyzdvihnete ich mierne folklórne vyznenie.

Tenisky

Dnešné tenisky už môžu vyzerať veľmi moderne a elegantne. Ideálnou voľbou sú však základné modely a farebnosť, ktorá sa dobre kombinuje – teda biela či čierna, alebo telová. Výborná voľba sú však aj metalické modely. Také tenisky môžete pokojne obuť ku širokým nohaviciam, alebo kulotom. Skvelo budú vyzerať aj v kombinácii s ležérnejším nohavicovým kostýmom – dĺžka nohavíc by mala byť taká, aby ste odhaľovali kúsok kože na spodnej časti lýtka.

Espadrilky s uväzovaním budú fungovať najviac s... Foto: PRShots.com
topánky - plochá podrážka Espadrilky s uväzovaním budú fungovať najviac s ležérnou kombináciou.

Šnurovacie topánky

Pánsky štýl či chuť na trošku punku? Vyberte si topánky s výraznejšou podrážkou a skombinujte ich napríklad s tunikovými šatami do áčka a hrubými čiernymi pančuchami. Podobná obuv bude tiež dobre fungovať so širšími boyfriend džínsami, pokojne aj deravými na kolenách. Nebojíte sa trošku vybočiť z radu? Potom si do takejto obuvi vezmite ponožky a doplňte ju širšou sukňou tesne pod kolená. Ak chcete elegantnejšiu podobu šnurovacích topánok na spôsob oxfordiek, môžete ich kombinovať s rovnými nohavicami a úpletovým topom. Zaujímavá bude aj voľba tubovej sukne po kolená a voľnejšieho trenčkotu či zavinovacieho kabáta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #topánky #plochá podrážka

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...