Aké látky hľadať v šampónoch?

Mastné či jemné vlasy? Šampóny vyberajte podľa účinných zložiek.

31.03.2016 07:00
strapaté vlasy - lenivosť - žena sa o seba nestará Foto:
Viete si vybrať správny šampón?
debata (2)

Trápia vás suché vlasy s rozštiepenými končekmi? Potom potrebujete skutočne účinné dávky vlhkosti pre vaše vlasy, ktoré sa dostanú aj do vnútornej štruktúry vlasu. Šampóny na suché vlasy by mali vo svojom zložení obsahovať látky ako kokosový, avokádový či makadamiový olej. Okrem šampónu by ste mali takýto typ vlasov raz týždenne ošetriť aj maskou, ktorú si poľahky vyrobíte aj sama doma. Jej vhodnou súčasťou by mal byť napríklad olivový olej.

Pri problémoch s mastnými vlasmi vás trápia najmä „hyperaktívne“ mazové žľazy. Ich funkcia je daná geneticky. Napriek tomu nie je dôvod na zúfalstvo, s mastnými vlasmi si poradíte. Siahnite po špeciálnych tonizujúcich a sťahujúcich látkach obsiahnutých v šampónoch, vďaka čomu zabezpečíte zmatňujúci efekt. Pomôžu výťažky z čajovníka, rozmarínu a citrusových plodov. Okrem toho je skvelé mať po ruke vždy suchý šamón, ktorý vaše vlasy okamžite zbavia mastnoty.

Jemné vlasy sú pre vás hotovým prekliatím? V šampónoch potrebujete najmä keratín, ktorý dodá potrebný objem. Pri takomto type vlasu je totiž práve objem veľmi žiaduci. Okrem toho je potrebné vyriešiť problém so statickou energiou, ktorá takéto vlasy takisto dokáže potrápiť. Siahnite aj po vhodnom kondicionéri, ktorí si však nikdy neaplikujte na celú dĺžku vlasov, ale len na končeky, inak zostanú po takomto ošetrení spľasnuté.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #výber #šampón

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...