Mydlo namiesto šampónu? Kedy sa takáto výmena oplatí?

Vlasom umývanie mydlom neškodí. Aké zmeny môžete očakávať?

23.03.2016 13:00
vlasy, žena, starostlivosť Foto:
Ako sa dopracovať ku krásnym vlasom?
debata

Tisícročia sa mydlo používalo na celkovú očistu tela, teda aj vlasov. Avšak v posledných desaťročiach bolo „vytlačené“ inými kozmetickými prípravkami, sprchovacími gélmi a šampónmi. Okrem toho sa rozšíril mýtus, že obyčajné mydlo extrémne vysušuje pokožku hlavy aj vlasy. Tu je však dôležité, aké mydlo si vyberiete.

Dôvodom, prečo mydlá tak vysušujú, je odstránenie prírodného glycerínu, ktorého sa výrobcovia zbavovali počas výroby, aby bola rýchlejšia. Ako sa však ukázalo, v mydle je potrebný práve preto, aby pôsobilo „príjemnejšie“. Mnoho výrobcov sa tak vracia k tradičným receptúram výroby, ktorá je založená aj na glyceríne.

Pred umytím vlasov mydlom si ich poriadne namočte, mydlo napeňte v dlaniach a následne naneste penu na vlasy. Čoskoro zistíte, že na vlasoch nie je takmer žiadna pena, ale to je normálne. Vlasy a pokožku hlavy masírujte a náslene mydlo z vlasov zmyte čistou vodou.

Na umývanie vlasov mydlom si budete musieť chvíľu zvykať. Po umytí nie sú také jemné, ako keď ich umyjete šampónom s kondicionérom, pôsobia o čosi „tvrdšie“, čo je spôsobené tým, že mydlo obsahuje menej tuku. Vlasom to ale neškodí. Najmä ľudia s mastnými vlasmi môžu z takéhoto umývania vlasov profitovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #mydlo #umývanie

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...