Kakaové pohladenie pre pokožku: Neuveríte, aké výsledky prinesie!

Nebude pre vás asi novinkou, ak napíšeme, že kakao je jednou z výnimočných potravín. Jeho benefity však môže vnímať aj pokožka.

22.03.2016 13:00
čokoláda, kakao Foto:
Kakaové maslo v prípravkoch pokožke pomôže.
debata

Z plodov kakaovníka sa vyrába kakaové maslo, ktoré je bohaté na obsah prírodných olejov, aminokyselín či antioxidantov. Tieto látky dokážu pokožku zjemniť a chrániť, vyživovať ju. Antioxidanty pôsobia proti voľným radikálom, ktoré spôsobujú starnutie kože, vznik tmavých škvŕn či unavený vzhľad kože. Vďaka mastným kyselinám v kakaovom masle sa hydratácia odohráva na hĺbkovej úrovni.

Šampón Ziaja s výťažkom kakaového masla. Vlasy...
Telový krém Kiehl´s má vysoký obsah kakaového...
+6Krém na ruky Avon s výťažkom kakaového masla...

Keďže jeho zloženie je pre telo veľmi prospešné, dokáže dokonca zmierňovať ekzémy či prejavy akné alebo extrémne citlivej kože. V neposlednom rade treba myslieť na vizuálny benefit – kakaové maslo pridávané do kozmetických prípravkov robí kožu vláčnou a hebkou. A jeho prítomnosť v produktoch na telo (ale aj vlasy) dokonca rozjasňuje. Pôsobí tiež proti vzniku strií.

Kakaové maslo po domácky

Dnes je už kakaové maslo dostupné v bežnej distribúcii a môžete ho využiť pri príprave domácich prípravkov na krásu. Jedným z nich je napríklad píling. Zmiešajte naň zhruba 40 g kakaového masla, pridajte mandľový olej, tri lyžičky kakaového prášku a pol hrnčeka hnedého cukru. Môžete tiež pridať esenciálny olej s vôňou pomarančovníka. Maslo rozpustite a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami. Aplikujte jemnými masážnymi pohybmi na kožu celého tela, následne opláchnite vlažnou vodou.

Kakao a jeho benefity

Podľa vedcov obsahuje zhruba 300 chemicky identifikovateľných látok. Okrem tukov má v sebe množstvo antioxidantov, flavonoidy či minerály ako vápnik, horčík alebo draslík. Priaznivo pôsobí na krvný tlak, prevenciu cukrovky, podporuje imunitu a chráni cievy. Jeho vôňa pôsobí blahodárne na psychiku, podporuje mozgovú činnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #benefity #pokožka #kakao #kakaové maslo #jemnosť #vláčna #hebká

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....