Volániky ako hit sezóny: Máme 9 blúzok, s ktorými zabodujete!

Neha, ženskosť, zároveň akási mladistvá hravosť s nádychom uvoľnenej hippie nálady. To všetko sa dá nájsť v estetike spojenej so zdobením volánikmi.

08.03.2016 07:00
debata
Modelka v kreácii Miu Miu z kolekcie jar a leto... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Modelka v kreácii Miu Miu z kolekcie jar a leto 2016. Modelka v kreácii Miu Miu z kolekcie jar a leto 2016.

Objavujú sa v kolekciách rozličných značiek a tiež na jednotlivých kusoch garderóby – dominantou však zostávajú topy. Blúzky, topy, vesty či dokonca aj niektoré úplety sú zdobené volánikovými detailmi. Tie sa objavujú ako lemy na rukávoch, prípadne pri zapínaní, inde prechádzajú šikmo cez predný diel, alebo lemujú náplecnú časť či golier.

Volány sa v jarnej sezóne objavili aj vďaka značke Miu Miu, ktorá sa inšpirovala estetikou slúžkovskej uniformy, s nažehlenou a volánmi lemovanou zásterkou. Pre vyznavačky klasiky sa však skôr môžu zraky uprieť k inšpirácii značkou Gucci alebo Jasonom Wu.

zväčšiť Blúzky zdobené volánikmi. Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: zg
Blúzky zdobené volánikmi. Blúzky zdobené volánikmi.

Jedno je isté. Ak nič iné, tak ako jediný kus zdobený romantickým zvlneným detailom by ste si mali zaobstarať elegantnú blúzku. Môžete ju kombinovať s cigaretovými nohavicami, prípadne širokými pyžamovými nohavicami z hodvábu alebo hodvábnej zmesi.

Ako skvelá kombinácia sa javí aj mix takejto blúzky so sukňou. Pre elegantnejšiu verziu voľte tubový model. Uvoľnenejšie look s akýmsi boho-chic nádychom vám dodá široká sukňa po kolená alebo až po zem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #blúzka #trend #jar-leto 2016 #volány

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...