Predĺžená vesta v hlavnej úlohe jari: Ako ju nosiť štýlovo?

Už druhý rok za sebou sa vo veľkej miere v ženskej garderóbe presadzuje predĺžená vesta. Tento kus odevu dokáže zo žien spraviť skutočne štýlové dámy - a to pri rozličných príležitostiach.

07.03.2016 11:00
debata
Predĺžená vesta môže vyzerať veľmi sexy.... Foto: H&M
prdĺžená vesta - trend Predĺžená vesta môže vyzerať veľmi sexy. Napríklad aj s elastickými šatami tesne pod kolená. Kombinácia na obrázku H&M.

Predĺžená vesta je efektným kusom odevu v teplejšej sezóne roka, keď môže nahradiť kabáty alebo saká. Prekvapivosť jej podoby a strihu dodáva zväčša módnej kombinácii nový náboj a tiež ponúka alternatívu na rozličné príležitosti.

Ako ju teda nosiť?

Dá sa to niekoľkými spôsobmi: Záujem žien o štýlový a šik look pridáva predĺženým vestám na atraktívnosti. Ak ich skombinujú so širokými nohavicami s vyšším pásom, prípadne kulotami, dodajú postave netradičný nový rozmer. Pre mladšie ročníky sa potom ako vrchný diel núka napríklad skrátený top nad pupok. Elegantnejšou formou však bude jemný úplet – či už rolák, alebo tenký svetrík s krátkym rukávom.

Predĺžená vesta funguje tiež s tubovými sukňami. Ak vám osud a genetika nadelili vysokú a štíhlu postavu, nebojte sa vyskúšať sukne trojštvrťovej dĺžky – siahajúce pár centimetrov pod kolená, alebo až do polovice lýtok.

V jarnej sezóne ocenia dámy najmä predĺžené... Foto: Marks & Spencer
predĺžená vesta - trend V jarnej sezóne ocenia dámy najmä predĺžené vesty pastelových a pudrových tónov. Na obrázku model Marks & Spencer - za 68,99 eur.

Ak sa zameriavate na tvorbu ležérnejšej a zároveň mladistvejšej variácie s predĺženou vestou, nemusíte sa báť klasického bavlnené trička, prípadne topu z ľanovej zmesi. Skvelo ukážu džínsy v tzv. boyfriend podobe – teda so širšou nohavicou, napríklad jemne zahnuté ku lýtkam.

Mnoho žien sa pýta, ako vestu nosiť, ak je vonku ešte chladnejšie počasie a ona sama neobstojí pod náporom vetra či chladu. V takom prípade by sme odporučili napríklad ľahší trenčkot alebo voľný zavinovací kabát, ktoré sú dnes také populárne. Takto vzniká aj efekt nenúteného vrstvenia, ktorý z módneho hľadiska tiež patrí medzi horúce trendy dámskej garderóby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #móda #trend #kombinovanie #Vesta #predĺžená vesta

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...