Slovenská móda bodovala v Londýne: Bude sa predávať za hranicami?

Slovenská móda si pripísala na konto ďalší úspech za hranicami. Stalo sa tak v rámci akcie International Fashion Showcase, ktorá už tradične prebieha súčasne s londýnskym týždňom módy.

03.03.2016 12:00
Tím Slovak Fashion Source Code v Somerset House... Foto: ,
Tím Slovak Fashion Source Code v Somerset House v Londýne.
debata (1)

Na podujatí, ktoré mapuje a reflektuje módu jednotlivých krajín, sa Slovensko predstavilo ako samostatný účastník (jedna z trinástich krajín) s vlastnou interaktívnou prezentáciou nazvanou Slovak Fashion Source Code (Zdrojový kód slovenskej módy). Práve prostredníctvom tejto prezentácie boli predstavené inšpirácie návrhárov pre vystavené modely.

Postdigitálna interaktívna kniha od vizuálneho umelca Jána Šicka, ktorá v sebe spájala tlačený a premietaný obraz, lákala laikov, ale aj odbornú verejnosť. Na odporúčanie odborných návštevníkov sa k nej dostala aj známa módna žurnalistka Hilary Alexander, jedna z ikon módnej žurnalistiky.

Dizajnérka Andrea Pojezdálová.
Dizajnérka Barbora Kubíčková.
+3Interaktívna kniha od Jána Šicka pútala...

Ale najdôležitejšia bola, samozrejme, móda. Dizajnérky Andrea Pojezdálová, Barbora Kubíčková a Petra Kubíková spoločne s návrhárom Marošom Baronom sa stali vybraným kvartetom, ktorého kreácie a tvorbu si mohli pozrieť návštevníci akcie. A nezostalo len pri tom. Barboru Kubíčkovú, ktorá minulý rok absolvovala magisterské štúdium na VŠVU a prezentovala sa zaujímavou kolekciou King Size, sa dostala vo výbere poroty do štvorky najlepších návrhárov z osemdesiatich zúčastnených.

Azda ešte cennejšia je však pre ňu ponuka, ktorú zároveň dostala ďalšia Slovenka Andrea Pojezdálová – obe oslovili zástupcovia londýnskych módnych domov s ponukou na predaj vlastných kúskov pod ich strechou.

Kurátorkou inštalácie na International Fashion Showcase bola Zuzana Šidlíková, dizajn inštalácie pripravil architekt Oliver Kleinert. Celú akciu zastrešil Slovak Fashion Council.

Návrat ku koreňom od Andrey Pojezdálovej bol...
Návrat ku koreňom od Andrey Pojezdálovej bol...
+9Návrat ku koreňom od Andrey Pojezdálovej bol...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #slovenská móda #International Fashion Showcase #Andrea Pojezdálová #Barbora Kubíčková

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...