Jarný šatník s etnickou inšpiráciou: V týchto kúskoch vás neprehliadnu

Etnická inšpirácia je síce charakteristická skôr pre letné mesiace, ale tento rok prichádza oveľa skôr. Jej prvky sa premietajú do garderóby v celej škále.

26.02.2016 07:00
debata
Etnická nálada sa nepremieta len do vzorov, ale... Foto: archív značky Sisley
Sisley - lookbook - jar-leto 2016 Etnická nálada sa nepremieta len do vzorov, ale aj zemitej a prírodnej farebnosti.

Inšpirácia etnickými motívmi, farebnými kombináciami či typickými vzormi, ktoré citujú folklórnu alebo historickú podobu odevov z rozličných kútov sveta sa v roku 2016 dostáva k slovu naozaj výrazne. Áno, poviete si, že etno tu predsa bolo vždy. A nebudete ďaleko od pravdy. Tentoraz sa však vzorované saká na zavinovanie, topy s potlačami, voľnejšie košele alebo blúzky či široké háremové nohavice s potlačou nosia ešte viac.

Etnická atmosféra v šatníku sa vracia opäť....
Dámske zavinovacie sako Gant Rugger - cena...
+9Dámske pončo z ľanovej zmesi - predáva H&M za...

Samozrejme, kombinovať ich môžete viacerými spôsobmi. Módne fanúšičky bez obáv môžu riskovať mix vzorov a štruktúr na viacerých kúskoch, pre striedmejšie povahy sú potom určené takpovediac výpovedné kusy odevov. Napríklad sako s etnickým vzorom prúžku bude skvelo vyzerať so svetlým denimom, alebo cigaretovými nohavicami v rozličných odtieňoch.

Podobné platí aj o topoch s výraznými potlačami či zdobením, jeho súčasťou sú najmä strapce, alebo rozličné kovové pliešky a cvočky lepené a našívané na lemoch rukávov či vo veľkých obrazcoch.

zväčšiť Etnická atmosféra v šatníku sa vracia opäť.... Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
etnická atmosféra - trend - jar-leto 2016 Etnická atmosféra v šatníku sa vracia opäť. Nebojte sa pestrých vzorov ani kombinácií.

Ak by ste si mali zadovážiť túto sezónu len jeden etnický kúsok, odporúčame ísť do zvrchného odevu typu kabát, bomberová bunda či sako. Je to síce asi najvýraznejší prvok garderóby až do polovice roka, keď už ho môžete odložiť a vyraziť von len v tope či tielku. Zároveň je to však aj najlepšie kombinovateľný prvok garderóby a viete ho nosiť mnohými spôsobmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #vzor #etno #jar-leto 2016

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...