Sérum zlepší pleť, bez krému je však nedostatočné, vraví odborníčka

Starostlivosť žien o pleť sa často opiera o jeden krém. Áno, niekedy to stačí. Sú typy pleti, ktoré netreba zbytočne zaťažovať množstvom prípravkov. Rozhodne by sme však nemali podceňovať účinky sér.

25.02.2016 13:58
Sérum a jeho účinky netreba podceňovať. Foto:
Sérum a jeho účinky netreba podceňovať.
debata

Sérum je koncentrovaný prípravok so zvýšeným množstvom účinných látok, ktorý zároveň pokožku hydratuje a pripravuje ju na ďalšie kroky. Podľa dermakozmetičky Evy Přibylovej by sa používanie podobných prípravkov malo u žien zautomatizovať. „Séra sa používajú ako hydratačná záležitosť. Ak už má niekto starnúcu pleť a má ju vysušenú, dehydratovanú, je to práve sérum, ktoré pleť ozdraví a znovu akoby nakopne. Naň možno potom naniesť aj krém, ktorý je výživný a jeho účinky sa ešte zintenzívnia,“ vysvetľuje odborníčka.

Bariéra pred alergiami

Bez používania podkladových sér podľa Přibylovej môžu vznikať alergie, alebo neznášanlivosť pokožky na konkrétne prípravky. Odporúča ich preto tiež ako skvelý podklad pod mejkap, okrem hydratácie sa pleť upokojí a vyhladí. Na druhej strane však kozmetička prizvukuje, že samotné sérum neobstojí.

Dermatologička Eva Přibylová. Foto: Avon
Eva Přibylová Dermatologička Eva Přibylová.

„Je nedostatočné. Má síce koncentráciu aktívnych látok, ale textúra je taká gélovitá, často akoby polosuchá a to pokožke nestačí. Vtip je v tom, aby si ženy aplikovali sérum a potom aj krém. Tak sa spájajú dve funkcie naraz a je to aj príjemne pre pleť samotnú,“ pokračuje odborníčka.

Za chybu považuje odmietanie prípravkov s vyššou koncentráciou aktívnych látok. Najmä v období, v akom sa nachádzame teraz, keď trávime veľa času v zatvorených miestnostiach, je podľa nej dobré naučiť sa sérum aplikovať. „Teraz si to môžu dámy, ktoré nikdy séra nepoužívali, osvojiť. Pravidelná aplikácia ráno a večer prinesie zmeny už po pár dňoch a odmenou im bude skutočné zlepšenie pleti,“ tvrdí Přibylová.

Ľahká textúra na úvod

Ak by mala poradiť ženám, ktoré nikdy sérum nepoužívali, po akom siahnuť, veľmi zoširoka odporúča najprv ľahkú textúru. „Prípravky s ľahučkou textúrou, ktoré na pokožke tvoria ultratenký film, môžu používať mladšie ročníky aj zrelšie dámy. Samozrejme, s pribúdajúcim vekom sa potom pridáva čoraz výživnejší krém,“ hovorí dáma, ktorá je ambasádorkou značky Avon.

Ako dermatologička nevidí problém v tom, ak chce žena (či muž) používať sérum jednej značky a krém od iného výrobcu. Napriek tomu, že značky často ponúkajú na trh celý rad prípravkov v jednej línii. „Základom je, aby žena bola spokojná s pocitom a výsledkami, ktoré jej kombinácia dvoch prípravkov prináša,“ tvrdí Přibylová.

„Napriek tomu však musím pripomenúť, že výrobky jednej značky sú koncipované na podobnej báze. Zintenzívňujú účinok prípravkov. A tiež ich výrobca zväčša produkuje s rovnakými konzervačnými látkami. V prípade, ak máte napríklad sérum s viac konzervantmi, alebo obsahom látok, ktoré nemusia byť pre pleť príjemné a použijete k tomu iný krém, môže nastať negatívna reakcia pleti. Neznášanlivosť jedného z výrobkov,“ uzatvára Přibylová.

Omladzujúce sérum ANew Essentials od Avon.
Antiageingové sérum Blue Therapy Accelarated od...
Regeneračné sérum Shiseido Future Solution LX

Tri tipy na sérum:

Do 30 eur
Novinka Avon ANew Essentials je omladzujúce sérum s ľahkou textúrou, ktoré znižuje viditeľnosť vrások, dodáva pleti jas a pevnosť a hydratuje ju. Posilňuje tiež účinky krémov.
Odporúčaná cena: 26,90 za 30 ml

Do 100 eur
Sérum Blue Therapy Accelarated je denné sérum, ktoré pleť spevňuje a eliminuje z nej vrásky. Zároveň ju zjemnňuje a vyhladzuje a vytvára dobrý podklad pre nanesenie ďalších prípravkov s intenzívnymi anti-ageingovými účinkami.
Odporúčaná cena: 76 eur za 50 ml

Do 150 eur
Regeneračné sérum Shiseido Future Solution LX je osvedčené sérum proti starnutiu pleti, ktoré dokážu potlačiť vrásky, zjemniť hlboké vrásky, pleť vyhladzuje, zjemňuje a dodáva jej jas. Zároveň ju ochraňuje pred negatívnymi vplyvmi okolia.
Odporúčaná cena: od 130 eur za 30 ml

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #pleť #hydratácia #sérum #účinok #Eva Přibylová

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....