Návod, ako byť kráľovnou jari? Skúste našich sedem tipov krásy!

Za oknami sa síce ešte preháňa vietor a sivé mraky, ale čo tak začať rozmýšľať nad príjemnejšou časťou roka. Jarnú náladu môže priniesť aj správne líčenie či manikúra.

24.02.2016 07:00
líčenie - jar-leto - tipy Foto:
Líčenie na jar a leto 2016 by malo byť žiarivé a farebné.
debata

Hovoríte si, že vám postačí klasická maskara, ktorú používate celý rok a klasický neutrálny tieň, ktorým prifarbíte viečka? Možno postačí… Ale čo tak skúsiť sa pozrieť na svoj vzhľad aj trošku trendovo. Nebudeme vás nútiť do žiadnych veľkých experimentov, ale nasledujúcim odporúčaniam by ste rozhodne mali v najbližších týždňoch a mesiacoch dať aspoň šancu!

Paletka My Paris Pastels od značky Lancome
Pre bronzový efekt môžete vyskúšať lícenku...
+4Rúž Rouge D´Armani.

Oči

Teplejšia časť roka sa nesia v znamení výraznejších a farebnejších odtieňov. Nemusíte hneď siahať po krikľavých farbách, sýte tóny síce vyzerajú nádherne, ale tiež príliš extravagantne. Určite sa však nebojte pastelovej škály farieb v tónoch ružovej, oranžovej, belasej alebo levanduľovej. Pri správnom tieňovaní dokážete s nimi vykúzliť naozaj netradičné odtiene. Hoci jeden z hitov sezóny je aj červená farba, tá na očiach nezvykne fungovať, radšej si ju ušetrite na líčka či pery. Pokiaľ chcete trošku inovovať svoje líčenie na bežný deň, ku klasike v béžových či hnedých tónoch pridajte trošku karamelovej, bronzovej alebo tehlovej.

Náš tip:
Paletka My Paris Pastels od značky Lancome obsahuje deväť odtieňov, ktoré sú koncipované ako očné tiene, lícenka aj púdrové tóny. Určite sa však netreba striktne držať tohto rozdelenia, výhodou tohto paletkového balenia aj odtieňov je práve jeho hravosť a originalita, ktorú možno využiť ku skrášleniu.

Rúž Dior Addict Ultra-gloss. Foto: archív značky
Rúž Dior Addict Ultra-gloss. Rúž Dior Addict Ultra-gloss.

Pery

V rámci denného líčenia sa slovenské ženy utiekajú k leskom, prípadne k rúžom s leskom. Ak ste však ochotná trošku experimentovať, stavte na matný a sýtejší rúž, ktorý dokáže s vašimi perami zázraky. Takýto farebný dotyk na tvári je doslova „statement“ (odkaz) – pokiaľ patríte medzi dámy s menšími či užšími perami, môžete si pomôcť pár trikmi (čítajte o nich tu). Ak sa neviete vzdať lesku, odporúčame opačný extrém – lesk na maximum. Na trhu sú prípravky, ktorých žiarivý tón a lesklé pigmenty spravia z pier žiarivý „šperk“ tváre.

Náš tip:
Na pery môžete vyskúšať novinku Dior Addict Ultra-gloss – rúž, ktorý perám dodáva objem vďaka obsahu kyseliny hylaurónovej a zároveň žiarivý lesk vďaka obsahu perlových pigmentov. Dostupný bude v niekoľkých žiarivých, ale aj jemnejších odtieňoch. Extra lesk sľubuje tiež novinka od značky Mac Creemsheen Glass – známy rúž s vysokým leskom, ale v nových odtieňoch. Skúsiť môžete napríklad odtieň Playful Petal. Pre fanúšičky matnejšieho looku je na trhu napríklad Rouge D'Armani – slávny rúž v nových odtieňoch, ktorý pokožku hydratuje, nie je celkom matný, ale ani tradične lesklý, pery s ním vyzerajú sviežo a príťažlivo. Tiež prekvapí svojou ľahkosťou a trvácnosťou.

Lícenka Insta Glow od Miss Sporty Foto: archív značky
Insta Glow od Miss Sporty Lícenka Insta Glow od Miss Sporty

Tvár

Po zime, ktorá pokožke trošku vezme zdravý lesk a jemný bronzový podtón, je dobré pomôcť si líčidlami. Riešením môžu byť púdre s bronzovým nádychom. Na druhej strane, tie by na pokožke celej tváre mohli pôsobiť aj nepatrične – môžete sa však rozhodnúť pre ďalšie alternatívy. Buď v bronzových tónoch nalíčite len líčka, alebo stavíte na prirodzenejší tón púdra, ktorý však povyšujú trblietavé čiastočky odrážajúce svetlo. Pleť rozjasnia a dodajú jej sviežosť a zdravý, akoby zľahka slnkom pobozkaný vzhľad.

Náš tip:
Púder Diorskin Nude Air Glowing Gardens je rozjasňujúci púder, ktorý je dostupný v dvoch odtieňoch. Kombinuje perlový lesk a pigmenty a na tvári dokáže pracovať so svetlom, ktoré na ňu dopadá. Dodáva jej žiarivý vzhľad. Pre bronzový efekt môžete vyskúšať lícenku Insta Glow od Miss Sporty, ktorá je dostupná v šiestich odtieňoch. Líčka rozjasní a zároveň tónuje.

Lak Le Vernis Chanel - odtieň Camelia. Foto: archív značky
Lak na nechty Le Vernis Chanel - odtieň Camelia. Lak Le Vernis Chanel - odtieň Camelia.

Nechty

Ak sa ženy obávajú experimentovať s vizážou, tak potom nechty sa najčastejšie stávajú priestorom na nápad či originalitu. Tá prichádza v tejto sezóne prostredníctvom žiarivých farebných tónov, ktoré pokryjú takmer celú paletu. Nebojte sa jasnej ružovej, ani oranžovej či kanárikovej žltej alebo rozmanitých odtieňov červenej. Nosia sa pritom odtiene, ktoré sú jasné, sýte, ale zároveň im nechýba zdravý lesk.

Náš tip:
Jednou z klasík dokonalej manikúry je lak na nechty Le Vernis Chanel. Nové odtiene rozžiaria nechty, pričom zloženie prípravku ich zároveň vyživuje a chráni. Má skvelú trvácnosť. Skúste napríklad odtieň Camelia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #oči #trend #nechty #tvár #pery #lesk #mat #čo vyskúšať #líca

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...