Dermaplaning – pre krásu si tvár holia aj ženy!

Nejde o žiadnu novinku. Jednou z prvých žien, ktoré si holili tvár bola Marilyn Monroe a tento trend sa opäť vracia do módy.

20.02.2016 17:00
Píling Foto:
Dermaplaning je drastickejšiu formu pílingu.
debata

Zdá sa, že kvôli kráse si ženy k holeniu nôh, ohanbia aj podpazušia čoskoro pridajú tvár.

Oprášený trend v starostlivosti o pleť

Nedá sa povedať, že ide o novinku, hoci mnoho žien dodnes nepozná podstatu skrášľovania metódou dermaplaningu. Vlna holenia ženskej tváre však čoraz viac zahlcuje sociálne siete, ktoré prinášajú podrobné video návody ženám, ktoré sa rozhodli holiť si tvár.

Chĺpky aj koža

Dá sa povedať, že ide o drastickejšiu formu pílingu, pri ktorej sa odstraňuje zhrubnutejšia časť kože aj drobulinké chĺpky na tvári, ktoré majú aj ženy. Hoci sú jemné ako tie na pokožke broskyne, niektorým ženám vadia. Po ich odstránení je pleť belšia a sviežejšia. To bol tajný recept Marilyn Monroe a dnes mnohých ďalších žien, ktoré chcú mať pleť žiarivú ako filmová hviezda, hoci idú MHD do práce.

Zabudnite na žiletku a penu

Holenie ženskej tváre nie je postavené na nanášaní peny a použití klasickej žiletky. S mužským vybavením si tak nevystačíte. Na dermaplaning sa používa špeciálna sada nástrojov s jemnými čepieľkami. Využijete ich aj okolo vlasov a obočia, kde pokožku doslova vyhladíte. Odborníci na krásu však tvrdia, že omnoho lepšie, bezpečnejšie a trvácnejšie je dať si túto procedúru spraviť v salóne krásy pomocou laseru.

Zarastať nezačnete

Netreba sa obávať odvekého mýtu, že holením chĺpky zhrubnú a začnú pribúdať. Na to ženské telo jednoducho nie je stavané. Treba však priznať, že sa niečo zmení a je preto pravdepodobné, že ak s Dermaplaningom začnete, bude tento rituál vykonávať pravidelne. Chĺpky na tvári ostanú jemné, ale zmenia farbu. Drobné ochlpenie je takmer neviditeľné vďaka pôsobeniu slnka, ktoré z neho vytiahne farbu. Po odstránení dorastené chĺpky istý čas budú o niečo tmavšie, ako tie, ktoré ste odstránili, ale rozhodne sa netreba báť, že by vám začalo rásť strnisko.

Zdravý píling

Dámy, ktoré presedlali z pílingových prípravkov na „žiletku“ si však pochvaľujú minimálne podráždenie. Pílingové prípravky citlivejšej pleti spôsobovali začervenanie, alebo pálenie, chemické zložky často vysušovali tvár. To pri dermaplaningu nehrozí, keďže metóda je čisto manuálna, bez absencie akejkoľvek chémie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #holenie #píling #dermaplaning #zarastanie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...