V tridsiatke sú ženy 'módne kráľovné', do šiat investujú tisíce eur

Najštýlovejšie ženy? Hoci to znie zvláštne, sú to tridsiatničky. Teda aspoň podľa prieskumu, ktorý sa nedávno konal vo Veľkej Británii.

18.02.2016 13:00
Šatník tridsiatničky je plný šiat a nechýbajú... Foto:
Šatník tridsiatničky je plný šiat a nechýbajú ani značkové kúsky.
debata

Podľa britského denníka Daily Mail sa práve pri dovŕšení veku 30 rokov stáva žena majiteľkou najväčšieho počtu odevov, doplnkov a topánok za celý svoj život. Priemerné čislo, ktoré si z výskumu medzi Britkami vzišlo, bolo 212.

Zo štúdie síce priamo nevyplýva, že takáto žena je zároveň aj vkusná, respektíve v móde strieľa do čierneho. Podľa spoločnosti More than, ktorá prieskum realizovala, je však u žien práve tento vek obdobím, keď sa cítia najistejšie v tom, aké veci si kupujú, čo si obliekajú a koľko toho vlastnia.

Vyčíslenie v britských reáliách uvádza, že ženy tridsiatničky majú v tomto veku zhruba 7658 libier v materiálnych kúskoch zo šatníka. Až jednu tretinu tejto sumy žena investuje do značkových a luxusných kúskov – či už sú to dizajnérske topánky, alebo kabelky.

U mužov podobne ako u žien existuje takéto obdobie, pričom však páni tvorstva dosahujú vrchol neskôr než ich nežnejšie polovičky – až o šesť rokov po nich, teda vo veku 36 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #žena #móda #šatník #štýl

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...