Čajom ku kráse! Pomôžte svojej pleti

Po akom čaji siahnuť nielen pre zahriatie tela?

16.02.2016 07:00
čaj, schudnúť Foto:
Máte chuť na lahodný čaj?
debata

Šálka teplého čaju po dlhej zimnej prechádzke? Príjemná predstava. Navyše, čaj nemusí „iba“ zahriať telo. Dokáže oveĺa viiac. Stačí si vybrať ten správny a pomôžete aj vašej kráse.

Zelený a biely čaj

Patria medzi anti-aging potraviny. Sú plné antioxidantov, ktoré bojujú s voľnými radikálmi a telo zbavujú toxínov. A to sa ukáže aj na pokožke, ktorá vyzerá žiarivejšie, mladšie a zdravšie. Biely čaj patrí medzi najvzácnejších prírodných bojovníkov proti prejavom stranutia pleti.

Harmančekový čaj

Zrejme si na jeho chuť spomeniete ešte z detstva, kedy ste ho pili najmä počas choroby. A skvelou voľbou je aj teraz. Má upokojujúci účinok na žalúdok, vďaka protizápalovým a antibakteriálnym účinkom pôsobí aj na problémy pokožky. Vhodný je nielen na vnútorné, ale aj na vonkajšie použitie. Môžete nad ním pokožku naparovať alebo si ju umývať odvarom z harmančeka, pomáha najmä pri problémoch s aknóznou pleťou.

Šípkový čaj

V zime je obľúbený pre typickú chuť a najmä vysoký podiel vitamínu C, ktorý je významným antioxidantom. Ale to nie je všetko. Stopové prvky ako železo, horčík, vápnik, fosfor, draslík, zinok prinavrátia pokožke mladistvý a zdravší vzhľad. Čaj pomáha pri chorobách pečene a žlčníka a práve tie sa často podpisujú pod problémy s pleťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #pokožka #biely čaj #harmanček

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...