Starajte sa o pokožku. Máme tipy, ako ju zanechať vláčnu a jemnú

Naša pokožka má vonkajšiu lipidovú vrstvu, ktorá organizmus chráni. Vláčnu a hydratovanú pokožku však narúša časté umývanie, vysušujúce prostriedky, ale aj príliš horúca či studená voda, alebo vzduch.

15.02.2016 17:00
žena, hydratácia, pokožka Foto:
Starajte sa o hydratáciu pokožky.
debata

S pribúdajúcim vekom je čoraz náročnejšie udržiavať kožu v dokonalom stave. Pribúdajú žilky, vyrážky, znamienka, ale tiež sa pokožka vysušuje, starne, svrbí alebo sa dokonca tvoria ekzémy. Je dobré venovať sa jej teda pravidelne a starať sa práve o lipidovú vrstvu, ktorá drží mimo tela baktérie a nevhodnú vlhkosť.

Pravidelné sprchovania či kúpanie by malo kráčať ruka v ruke s ošetrujúcimi prípravkami. Azda najčastejšími sú telové mlieka alebo krémy. Pre tých, ktorí čelia podráždenej či svrbiacej koži, sú na trhu napríklad relipidačné krémy, ale tiež upokojujúce a mimoriadne výživné oleje.

Natrieť pokožku by sme mali bezprostredne po kúpaní či sprchy, pretože v tom čase sú póry otvorené a uvoľnené. Prípravok tak môže lepšie preniknúť do pokožky. Pokiaľ je súčasťou nášho dňa napríklad zastávka v posilňovni či na joge, nemali by sme zabúdať na telové mlieko ani po rýchlej sprche počas dňa. A tiež je vhodné mať po ruke v práci napríklad vhodný ošetrujúci krém na nechty, ruky či lakte.

zväčšiť O pokožku tela by ste sa mali starať... Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: zg
pokožka - telo - telové mlieka O pokožku tela by ste sa mali starať pravidelne. V zime a v lete aj so zvýšenou pozornosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #mlieko #pokožka #krém #suchá koža

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...