Dokonalá na svadbe či bále? Tieto pravidlá v líčení by ste mali poznať

Ešte stále neskončila sezóna plesov. Hoci po nej príde pôst, slávnostnými príležitosťami sa stanú najmä svadby, ktorých na jar vždy pribudne.

09.02.2016 09:30
Nebojte sa v lete otestovať líčenie so... Foto:
Ilustračné foto - pravidlá líčenia...
debata

Či už je reč o dámach na bále, nevestách, alebo vyparádených hosťoch – každá z nich sa snaží vyzerať na akcii bezchybne. K tomu, samozrejme, patrí aj dokonalý mejkap. Problémom však je, že ten večerný, ale často aj slávnostný a svadobný musí spĺňať niekoľko dôležitých kritérií. Viete, aké to sú?

Trvácnosť

Základom je, aby mejkap vydržal čo najdlhšie neporušený. Samozrejme, dáma môže mať v kabelke rúž či púder na drobné korekcie, ale napríklad oči by mali zostať neporušené aj niekoľko hodín. V prípade krycej bázy je dobré siahnuť po viac krycích mejkapoch, ktoré sú hutnejšie a dlhšie zostanú bez drobných závad. Samozrejme, ak má žena bezchybnú pleť, vrstva mejkapu by mala byť menšia. Niekedy stačí len púder, ktorý zamaskuje lesklejšie partie či miesta s rozšírenými pór­mi.

Prirodzenosť

Znie to paradoxne, keď sa povie slávnostný mejkap – áno, to už samo osebe nie je asi vždy prirodzené. Ide o líčenie, ktoré bežne nenosíte a tak vás v daný deň či večer odlíši od vášho bežného ja. Ale zostať prirodzený nie je len o tom, či máte silnejšiu vrstvu maskary, alebo metalické očné tiene. Dôležité je nájsť dokonalý odtieň pleti, ktorý je zhodný na tvári, krku, ale aj dekolte. „Často pracujem na svadbách, to znamená, že moje klientky majú často odhalený krk a ramená. V každom prípade je nutné úplne presne trafiť odtieň tváre k odtieňu zvyšku tela. Pokiaľ vyložene nerobím korekcie, s mejkapom nejdem veľmi často mimo tvár. Ale inak sa riadim rovnakým odtieňom pleti,“ hovorí vizážistka Simona Bártová z Prahy. Nutné je uvedomiť si, že na dennom svetle rozdiel dosť vidieť a preto naozaj treba dbať na zhodnosť farebnosti.

Buď, alebo…

Asi tušíte, že reč je o tom, aký dominantný prvok v líčení zvolíte. Nie nadarmo sa hovorí, že je nutné rozhodnúť sa medzi očami a perami. Samozrejme, môžete experimentovať s tým, že zvýrazníte oboje, ale výsledok je málokedy vhodný do bežného života – dokonca aj do toho plesového. Podobné experimenty sa hodia skôr na mólo, či prípadne maškarný ples. Inak však voľte medzi dominantnými očami (zvýraznené linkou, trsmi umelých mihalníc, maskarou či tieňmi) a jemnými perami. Ak chcete výrazné pery, na viečkach voľte skôr telové a nahé líčenie s jemnými trblietavými odleskami a ozdobte oči len maskarou, prípadne linkou, aby ste im dodali hĺbku alebo predĺžili tvar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #svadba #žena #líčenie #pravidlá #mejkap #ples

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...