Tráviť hodiny na telefóne škodí kráse! Viete, čo všetko vám hrozí?

V dnešných časoch už azda niet nikoho, kto by nemal mobilný telefón či smartfón. Zariadenie, v ktorom sa často odohráva veľká časť nášho života, však nesie so sebou aj množstvo negatívnych faktorov.

01.02.2016 13:07
žena, zlosť, telefón Foto:
Časté používanie smartfónov môže narobiť neplechu na vašej tvári či krku.
debata

Poviete si možno, že viete presne, o čom bude reč – odcudzení. Ale pravdou je, že časté používanie smartfónov a prejavuje aj inak. Na našom vzhľade. Najviac, samozrejme, trpí oblasť tváre a krku. A nekonečné ťukanie či hovorenie do mobilu môže priniesť aj toto:

Dvojitá brada

Pozeranie sa so sklonenou hlavou na displej telefónu či neustále rolovanie obrazovky doma na gauči v pozícii ležiac a s hlavou zdvihnutou prináša zvýšené riziko vzniku dvojitej brady. Koža na krku sa krčí, naťahuje a ochabuje. Nehovoriac o tom, že negatívny vplyv má sklonená hlava aj na krk a krčnú chrbticu.

Vrásky

Oblasť očí je veľmi citlivá a vekom v očnom okolí vrások pribúda. Ak však veľa času trávime pozeraním sa na rozsvietený displej telefónu v tmavej miestnosti (napríklad večer v posteli), zvyšujeme riziko urýchleného vzniku vejárovitých vrások okolo očí.

Akné

Áno, aj zvýšené riziko akné prichádza s častým používaním telefónu, pričom ohrozená je najviac zóna, kde sa aparát dotýka pokožky – teda brada a lícna kosť. S častým používaním telefónu hrozí aj riziko zväčšenia pórov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #krása #brada #akné #vzhľad #telefón

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....