Jar v šatníku má pod taktovkou denim, nechýba ani retro estetika

Na Žena.pravda.sk pravidelne dvakrát ročne prinášame prehľad nových kolekcií a najmä trendov, ktoré sa tento rok stali základným kameňom jednotlivých kolekcií.

01.02.2016 11:00
debata
Lindex - Lookbok - Jar a leto 2016. Foto: archív značky
Lindex - lookboook - jar-leto 2016 Lindex - Lookbok - Jar a leto 2016.

Inšpirácie v podobe záberov z lookbooku vás možno navedú aj k tomu, ako kombinovať farebnosť či strihy, aby ste aj v nasledujúcej sezóne zostali trendy. Ďalším z prezentovaných lookbookov je ten od švédskej značky Lindex.

Kľúčové strihy a inšpirácia

Hoci estetika sedemdesiatych rokov dominovala najmä jeseni a zime, švédska značka v nej pokračuje aj v roku 2016. Tentoraz je však inovovaná, zjemnená a zjednodušená. Základom sú komfortné strihy, čisté línie a príjemné materiály. Popri voľnejších hippies blúzkach či topoch nechýbajú nohavice so zvonovým ukončením, ale tiež kruhové alebo áčkové sukne tesne pod kolená či zavinovacie šaty.

Popri denimových materiáloch, ktoré sa objavujú...
Jedným z dominantných materiálov novej kolekcie...
+9Spájanie jednotlivých kúskov v rámci kolekcie...

Materiály a štruktúry

Jedným z dominantných materiálov novej kolekcie sa stal denim – džínsovina, ktorá je navyše vyrábaná s dodržiavaním prísnych ekologických pravidiel za účelom trvalej udržateľnosti. Popri denimových materiáloch, ktoré sa objavujú v rozličnej hrúbke však nechýba ani bavlna či zmesové materiály imitujúce napríklad matný semiš alebo lesklú kožu. Výnimkou nie sú ani ľahké úplety či čipkované štruktúry.

Farebnosť a vzory

Až prekvapivo tlmená a zemitá je farebnosť kolekcie na jar a leto 2016. Porpi odtieňoch hnedej, vínovej a námorníckej modrej však dominuje žiarivá biela a, samozrejme, denimová modrá. Džínsovina sa objavuje vo všemožných odtieňoch, najčastejšie však v spranej svetlomodrej verzii. Vo vzoroch sa tentoraz k slovu dostáva grafika a geometria. Popri pruhoch v rozličných farebných variáciach sa objavuje aj potlač rovných línii v netradičných grafických vzoroch.

Lindex - lookbook - jar-leto 2016. Foto: archív značky
Lindex - lookbook - jar-leto 2016 Lindex - lookbook - jar-leto 2016.

Kombinovanie

Spájanie jednotlivých kúskov v rámci kolekcie opäť bazíruje najmä na komforte pre nositeľku. Pri denimových prvkoch sa štylisti neobávajú mixovať viacero takýchto kúskov naraz. Pri snehobielych topoch či halenách sa zase pridáva výraznejší a sýty farebný tón červenej alebo karamelovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #inšpirácia #lookbook #denim #Lindex #sedemdesiate roky #jar-leto 2016

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....