Obrazom: Jar v šatníku bude pudrová, prekvapí komfortom aj strihmi

Výpredaje sa pomaly končia, pulty obchodov už začínajú plniť nové kolekcie. Nastal čas, aby sme vám už tradične predstavili nasadené trendy jednotlivých značiek.

27.01.2016 07:00
debata
Nežná, jemná, prírodná - tak sa dá zhrnúť opis... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2016 Nežná, jemná, prírodná - tak sa dá zhrnúť opis farebnosti novej kolekcie na jar a leto 2016. Popri pudrových a bežových tónoch sa o slovo hlási biela, ale tiež olivová, kaki či denimová modrá. Vo vzoroch nechýbajú kvetinové motívy.

Na Žena.pravda.sk pravidelne dvakrát ročne prinášame prehľad nových kolekcií a najmä trendov, ktoré sa tento rok stali základným kameňom jednotlivých kolekcií. Inšpirácie v podobe záberov z lookbooku vás možno navedú aj k tomu, ako kombinovať farebnosť či strihy, aby ste aj v naseledujúcej sezóne zostali trendy.

Prvým z prezentovaných lookbookov je ten od britskej značky Marks & Spencer. V nasledujúcich dňoch sa, samozrejme, dočkáte aj ďalších prehľadov. Nech sa páči, začíname:

Túto jar sa hlásia o slovo široké strihy...
Popri pudrových a bežových tónoch sa o slovo...
+15Namiesto ťažkých a pevných materiálov je...

Kľúčové strihy

Ležérnosť má v ženskom šatníku zmysel už desaťročia. Ak ste pracujúcou dámou, oceníte komfortné a voľnejšie strihy nohavíc aj blúzok či sukní. Túto jar sa hlásia o slovo široké strihy nohavíc, či už siahajúce po zem alebo skrátené do pol lýtok. Nechýbajú ani vrecovité nohavice, v páse stiahnuté stuhou či opaskom, prípadne zavinovacím opaskom. V prípade sukní je dominantou áčkový strih – funguje pri minidĺžkach, ale aj šatách a sukniach pod kolená. Nehodno zabúdať ani na puzdrový strih, ktorý je však posunutý z materiálového hľadiska.

Materiály a štruktúry

Namiesto ťažkých a pevných materiálov je trendom aktuálnej sezóny podľa Marks & Spencer ľahkosť a vzdušnosť. Tá sa prenáša do bavlnených, hodvábnych zmesí či saténu, ktorý sa objavuje na šatách, sukniach, ale aj nohaviciach, alebo dokonca kabátoch (či už trenčkotového alebo zavinovacieho typu). Netreba však zabúdať ani na kožu, či už v hladkej, alebo brúsenej semišovej verzii. Ku slovu sa opäť hlási čipka a v kurze zostáva už minulý rok populárne plisé.

Nežná, jemná, prírodná - tak sa dá zhrnúť opis... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2016 Nežná, jemná, prírodná - tak sa dá zhrnúť opis farebnosti novej kolekcie na jar a leto 2016. Popri pudrových a bežových tónoch sa o slovo hlási biela, ale tiež olivová, kaki či denimová modrá. Vo vzoroch nechýbajú kvetinové motívy.

Farebnosť a vzory

Nežná, jemná, prírodná – tak sa dá zhrnúť opis farebnosti novej kolekcie na jar a leto 2016. Popri pudrových a bežových tónoch sa o slovo hlási biela, ale tiež olivová, kaki či denimová modrá. Vo vzoroch nechýbajú kvetinové motívy, farebnosť je však tlmená, s nádychom pastelovosti či dokonca akejsi jemnej vypranosti. Tú môže na druhej strane vyvažovať metalický nádych niektorých materiálov či výraznejšie zdobenie v podobe výšiviek, našívaných flitrov alebo iných dekoratívnych prvkov.

Kombinovanie

Spájanie jednotlivých kúskov v rámci kolekcie vychádza zo zachovania komfortu a ležérnosti pri nosení, no zároveň z budovania vkusného a trošku netypického mixu. Spája sa tak napríklad áčková sukňa s úpletovým topom a saténovým bomberom, alebo zavinovacia kožená sukňa s blúzkou, ktorá má široké kimonové rukávy. Čipkované modely fungujú zaujímavo s jemnými pleteninami, ktoré sa uplatnia najmä z úvodu jari, odľahčené jarné kabátiky sa nosia jednoducho – buď v kombinácii s nohavicami či mini, alebo často ako doplnok ľahkých šiat s trojštvrťovou dĺžkou.

Túto jar sa hlásia o slovo široké strihy... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2016 Túto jar sa hlásia o slovo široké strihy nohavíc, či už siahajúce po zem alebo skrátené do pol lýtok. Nechýbajú ani vrecovité nohavice, v páse stiahnuté stuhou či opaskom, prípadne zavinovacím opaskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #farebnosť #materiál #lookbook #Marks & Spencer #strih #jar-leto 2016

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...