Alkalická voda. Nový detoxikačný objav?

Alkalická voda je v ostatnom období považovaná za najnovší boom v otázke detoxikácie.

26.01.2016 09:00
voda, pitný režim Foto:
Piť áno. Vieme kedy, koľko a čo?
debata (1)

Piť jednoducho musíme

Všade sa o tom píše. Musíme veľa piť. Dva litre za deň, to je svetovou zdravotníckou organizáciou WHO odporúčané minimum. Voda zmôže veľa. Je potrebná pri spaľovaní kalórií, zasýti, zníži únavu, a zlepší koncentráciu.

Iba alkalickú

Všetko je nám jasné, máme to overené, odborníci neklamú. Napriek tomu však voda celebritám nestačí. Stavili na novinku, alkalickú vodu. Austrálska topmodelka Miranda Kerr je jej chodiacou reklamou, vypije jej údajne až tri litre denne, inštalovala si z tohto dôvodu v kuchyni a kúpeľni vodný filter. Americká speváčka Beyoncé má zas podľa E!Online ukotvené v zmluve, že pri koncertoch a na hoteloch jej budú podávať výhradne alkalickú vodu.

Čo je alkalická voda?

Uvádza sa, že bežná voda z vodovou má pH hodnotu 7, rôzne nečistoty ju zakysľujú. Jej hodnota býva obvykle menej ako 7. Vďaka alkalizácii má pitná voda pH hodnotu od 8,5 do 9,5. Akú hodnotu má vaša voda doma, môžete skontrolovať celkom jednoducho pomocou pH testera, ktorý dostať kúpiť v lekárni.

Prečo je zdravšia?

Naše telo zaťažujeme stresom, pobytom v znečistenom prostredí a konzumáciou ťažko stráviteľných, kyslých potravín (údeniny, červené mäso, biele pečivo, syry, alkohol a obilné výrobky). Výsledky na seba nedajú dlho čakať. Celulitída, v horšom prípade artritída či žlčové kamene. Vzniká tiež riziko hypertenzie a zúženia ciev.

Acidobázická rovnováha

Alkalická voda je určená na vyrovnávanie acidobázickej rovnováhy tela. Nadšenci, ktorí túto vodu „užívajú“, pevne veria, že sa vďaka tomu vyhýbajú aj osteoporóze, depresiám, srdcovým ochoreniam a dokonca aj rakovine. Pitím alkalickej vody sa zrýchľuje údajne aj metabolizmus. Ani fitnesoví fanatici, Mark Wahlberg alebo Sean Combs o zázrakoch tejto detoxikačnej vody nepochybujú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #depresia #únava #detoxikácia #acidobázická rovnováha #alkalická voda

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...