Čo skutočne zaberá na celulitídu?

O celulitíde sa hovorí ako o treste za lenivosť a nesprávnu životosprávu.

22.01.2016 17:00
celulitída Foto:
Na celulitídu existuje recept.
debata

Hoci výnimky potvrdzujú pravidlo, práve tieto dva zlozvyky sú zodpovedné za to, že vám pokožka zpomarančovie. Čo je už raz pokrčené, vyrovnáva sa ťažšie, ako keď sa zabezpečuje prevencia. Na to treba pamätať, keď vyhlasujete vojnu celulitídy.

Ide o ženský problém

Celulitídou trpia prevažne ženy. Je síce aj pár mužov, ktorých sa táto hrdza krásy dotkla, ale trápi ich rovnako ako zarastené lýtka. Na celulitíde sa podpisuje aj hormonálne rozloženie v tele ženy. Problém nastáva, keď zväčšené tukové bunky uviaznu medzi vláknami spojivového tkaniva. Následne sa s ním organizmus nevie vyrovnať a tuk v tele ostáva zaseknutý a dochádza k trvalým zmenám.

Pomôže operácia

V neskorom štádiu, keď už na pokožke vidieť jasné uzly tkaniva, je už možné tento problém odstrániť len v dermatologickom centre pomocou laseru. V pokročilom štádiu je to prakticky jediná možná terapia, ktorá na vaše problémové partie zaberie. Našťastie sa pokožka dá vyhladiť aj prirodzene, ak sa začnete o citlivé partie zaujímať včas.

Strážte si správny pomer svalov a tuku cvičením

Kvalitné svalové vlákna nedovolia vašim tukovým bunkám uviaznuť niekde medzi spojivami a tým sa vyhnete poškodeniu. Štúdie hovoria, že proti celulitíde najlepšie budete bojovať štyridsaťminútovým cvičením aspoň trikrát do týždňa. Pričom 20 minút bude kardio a rovnaký čas venujete posilňovaniu. Táto kombinácia je pre udržanie peknej postavy aj pokožky kľúčová.

Žiadne extrémy

Pozor na extrémne chudnutie a priberanie. Vtedy sa veľmi rýchlo pár nafúknutých buniek zabudne tam kde nemá a celulitída je na svete. Preto nie je celulitída ani tak vecou obéznych, alebo štíhlych ale najčastejšie žien, ktoré riešia svoju váhu od rána do večera a vždy sú buď na diéte, alebo priberajú.

Masáže

Aby ste mali nohy a svaly aj vlákna elastické a pracovali tak ako majú, tak si treba okrem športu dopriať aj masáž. Práve manuálna stimulácia svalov aj rozprúdenie lymfy dokonca vedia zlikvidovať aj vznikajúce zárodky celulitídu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #žena #recept #Telo #celulitída

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...