Keď pleť trápia póry a maz, pomôcť môže zvýšená starostlivosť

Hladká a jemná, na dotyk aj pohľad jednoliata a dokonalá - o takej pleti sníva azda každá žena. Ale je vôbec niečo také možné?

22.01.2016 13:00
Problémy s pórovitou pokožkou rieši mnoho žien. Foto:
Problémy s pórovitou pokožkou rieši mnoho žien.
debata

Určite v pár prípadoch áno, ale veľa žien (a rozhodne nielen v mladom veku) rieši problém s pórovitou pokožkou tváre. Najčastejšia a najvýraznejšia je v oblasti nosa, čela, známej T-zóny, ale vyskytovať sa môže aj okolo spánkov. Pokožka je často tiež mastná a vznikajú v jej štruktúre čierne bodky. Minimalizovať tieto negatíva môže správna starostlivosť.

Základom je kvalitné, no šetrné čistenie. Pre ženy, ktoré majú pleť mastnú a pórovitú, môže byť riešením aj opakované – dvojité čistenie, keď si najprv tvár odlíčia, opláchnu a následne znovu aplikujú čistiacu emulziu a umyjú. Je dôležité vyberať správne. Ideálne sú výrobky, ktoré pleť nezaťažujú a nespôsobujú ďalšie upchávanie pórov.

Pri čistení pórovitej pleti sa osvedčilo tiež naparovanie. S jeho pomocou dochádza k čisteniu pokožky od nedokonalostí a drobných nečistôt. Samozrejme, po ňom musí prísť ešte dôkladné čistenie umývacou emulziou. Ako riešenie pre pórovitú pokožku tiež mnohí odborníci odporúčajú čistiace hlavice – na trhu je ich už momentálne niekoľko. Pracujú na princípe rýchleho (najčastejšie krúživého) pohybu tisícok štetín, ktoré dostatočne a jemne pokožku vyčistia.

Prípravky s obsahom kyseliny salicylovej prispievajú k absorbovaniu mazu z kože – sú teda vhodné pre dámy s pórovitou a mastnejšou pleťou. Pri mastnej pleti sa oplatí používať aj pílingy, ale musia byť naozaj jemné. Skvelou voľbou sú aj rozličné bahenné masky, ktoré absorbujú maz z kože a prispievajú k budovaniu rovnováhy pri jeho následnej tvorbe.

Na trhu sa už roky nachádzajú aj prípravky na minimalizáciu pórov v pokožke. Najmä dermatológovia či kozmetickí odborníci radia, aby ženy čeliace problémom s pórovitou mastnou pokožkou stavili na celý rad jedného výrobku. Vtedy je totiž účinnosť znásobená a efektívnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #starostlivosť #koza #pokožka #píling #póry #emulzia

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...