Pevné prsia: Dá sa zabrániť, aby vaše prednosti zostarli a ovisli?

Ženské poprsie nie je len zdrojom mužskej túžby a fascinácie, je to tiež súčasť tela, ktorá sa vyvíja a mení. Mnoho dám sa trápi nad tým, keď si uvedomí, ako ich prednosti začínajú ochabovať či ovísať. Dá sa s tým vôbec bojovať?

17.01.2016 17:00
prsník, rakovina, prsia Foto:
Ako si udržať poprsie v čo najdokonalejšom stave?
debata (4)

Samozrejme, niečo dokáže zvrátiť dobrá podprsenka aj starostlivosť, niečo už len skalpel chirurga. Jedna vec je však istá – prsia patria na ženskom tele k „najaktívnejším“ telesným partiám. Ich pozícia v rámci tela ich predurčuje na to, aby sa hýbali. Či už je to chôdza, alebo nebodaj skákanie či beh, prsia sa pri nich hýbu.

Prieskum, z ktorého cituje britský Daily Mail, preukázal, že ženský prsník pri každom kroku vykoná pohyb po dráhe v priemere 9 centimetrov dlhej. Nejde len o pohyb zhora nadol a naopak, ale tiež pohyby do strán a v krúživom smere. Pri behu sa potom pohyb prsníkov ešte zintenzívňuje. Práve pri takejto aktivite však dochádza aj k tomu, že prsia sa rokmi naťahujú a ovísajú. Neustály pohyb, ale aj pribúdajúce roky likvidiujú ich pevnosť a elasticitu.

Odborníci radia, že v snahe udržať poprsie vo forme a pevnom stave čo najdlhšie, by ženy nemali zabúdať na podporu. Klasická podprsenka na denné nosenie je v poriadku a dôležitá, ale ak občas vyrazíte bez nej, nič sa nestane. Oveľa dôležitejšie sú však podľa lekárskych odborníkov podprsenky športové, ktoré sú už dnes dizajnované tak, aby boli funkčné a prsiam boli skutočnou oporou. Ďalší výskum dokonca preukázal, že ženy, ktoré namiesto klasických podprseniek nosili skôr funkčné a športové kúsky, vykazovali menšie znaky ovisnutého poprsia a tiež deformácií kože v okolí poprsia.

V súvislosti s udržiavaním pevnosti ženského hrudníka sa objavili už aj teórie, že žena by mala v podprsenke spávať. Pri spánku sa totiž voľné prsia často dostávajú pod telo či vedľa tela a zásluhou ich hmotnosti a gravitácie sa osem hodín môžu vlastne konštantne „deformovať“ a naťahovať počas spánku. Údajne hollywoodska legenda Marilyn Monroe chodila spávať vždy zásadne v hornom diele spodnej bielizne. Mnohí odborníci však túto možnosť nevítajú. Tvrdia, že aj ženské prsia potrebujú oddych.

Nech už je to, ako chce, isté je jedno – s pomocou správnej dámskej bielizne a tiež spevňujúcej či hydratujúcej kozmetiky na dekolt môžete „dokonalosť“ vášho poprsia predĺžiť aj o niekoľko rokov. Ide len o to, či vám za to prsia stoja. Alebo si možno šetríte na najjednoduchšie riešenie – spevnenie a úpravu u chirurga.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #žena #Telo #forma #stav

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...