Holubec o plesovej móde: Môže vyjsť na tisíce eur, ale žena má byť šperk

Menom, ktoré sa naozaj často skloňovalo na sobotňajšom Plese v opere, bol Marcel Holubec. Slovenský dizajnér totiž vytvoril šaty pre moderátorku večera a nielen pre ňu.

11.01.2016 11:59
debata
Topmodelka Alexandra Gachulincová s dizajnérom... Foto: ORANGE
Alexandra Gachulincová a Marcel Holubec Topmodelka Alexandra Gachulincová s dizajnérom Marcelom Holubcom, ktorý je aj autorom jej šiat.

Pompézna kreácia, o ktorej sa viedli diskusie a spievali pochvalné ódy medzi hosťami 16. plesového ročníka, vznikala niekoľko týždňov a Holubec prezradil, že pôvodne mala vyzerať celkom inak. „Vera chcela, aby to bolo šmrncnuté Japonskom. Pôvodne sme chceli niečo celkom iné, farebne odlišné, čisté. Ale predsa len ples v opere je výnimočná akcia a šaty moderátorky musia pôsobiť veľmi pompézne. Oslovil nás materiál, ktorý som mal k dispozícii a s výsledkom som spokojný,“ uviedol návrhár pre Pravda.sk.

Hoci na sobotňajší večer obliekal až šesť dám, potešilo ho, že si ho vybrala práve Wisterová. „Prvotný impulz mala od našej spoločnej kamarátky Diany Sternovej. Ale keď si pozerala všetky moderátorky predchádzajúcich ročníkov, najviac na ňu zapôsobila Zdenka Studenková, pre ktorú som pripravil šaty ja. Bola pre ňu hollywoodska hviezda, vyzerala pompézne, aj to asi zohralo rolu v našej spolupráci,“ vysvetlil Holubec.

Ako jeden z pozvaných hostí sa, samozrejme, nevyhol ani tomu, aby očkom pokukoval po ďalších dámach. Mrzí ho vraj trochu, že niektoré stále nechcú do plesového vzhľadu investovať. „Boli tu dámy, ktoré si fakt dali záležať a aj do prípravy investovali. Oslovili návrhára, ktorý im ušil šaty na mieru. Ale nechýbali ani dámy, ktoré majú šaty z požičovne. A tie vyzerajú dosť lacno,“ vyhlásil kriticky. „Naposledy som tu bol pred štyrmi rokmi a aj vtedy to bolo tak. Myslel som, že rokmi sa trochu móda žien bude posúvať,“ pokračoval dizajnér.

Uvedomuje si, že rozpočet každej dámy má nejaké ohraničenie a väčšinou nie je jednoduché (ani lacné) dať si ušiť plesovú róbu. „Závisí aj od toho, či je to niečo veľké, alebo splývavé, ale vždy je to investícia – takýto plesový večer vás môže vyjsť až na 3000 až 4000 eur. A nie sú to len šaty. Keď si vezmete mejkap, doplnky, topánky, šperky, úprava účesu. Je tam toho veľa. Muž takmer nič nepotrebuje, ale jeho partnerka je šperk, ktorý ho reprezentuje,“ skonštatoval dizajnér. „Ale tak by to aj malo byť,“ dodal ešte.

Herečka Monika Hilmerová v šatách od Jany...
Moderátorka 16. Plesu v opere Vera Wisterová v...
+69Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #šaty #móda #Marcel Holubec #ples #Vera Wisterová

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....