Dvanásť najkrajších rób na červenom koberci v roku 2015 - to je nádhera!

Aj rok 2015 bol bohatý na spoločenské podujatia či veľkolepé galavečery hviezd. K nim patrí, ako inak, spoločenská móda.

05.01.2016 07:00
debata

Aj vzhľadom na fakt, že sa už čoskoro odštartuje na Slovensku plesová sezóna – ale predovšetkým preto, že tieto dni sú dňami bilancovania, prinášame prehľad dvanástky najpríťažlivejších, najelegantnejších a najštýlovejších dám, aké sa objavili na červenom koberci v roku 2015.

Snažili sme sa vybrať z ich portfólia len jeden jediný model, hoci herečky ako Cate Blanchett či Diane Kruger zažiaria takmer v každom kúsku – nasledujúca dvanástka vás možno inšpiruje, možno len poteší oko. Každopádne, nech sa páči – pozrite si ich s nami. V galérii pod výberom pritom nájdete od každej z nižšie spomenutých dám viacero lookov.

1. Cate Blanchett

Herečka Cate Blanchett počas roka 2015 oslnila viacerými lookmi. Či už išlo o kreácie Armani Privé, výraznejšiu Roksandu Ilincic alebo modely z dielne Givenchy. Azda najvýraznejší dojem však zanechala pompézna róba s potlačou a architekturálnymi efektmi, ktorú vytvoril britský dizajnér Giles Deacon.

Herečka Cate Blanchett v kreácii Giles Deacon. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett v kreácii Giles Deacon.

2. Dakota Johnson

Úvod roka sa niesol v znamení premiér filmu Päťdesiat odtieňov sivej. Kritikov možno neoslnil, ale módna výbava hlavnej predstaviteľky Dakoty Johnsonovej rozhodne nadchla. Striedala značky ako Dior, Chanel či Saint Laurent a Prada. Jedným z najvýraznejších lookov sa však stalo metalické trblietavé „brnenie“ – róba Chanel Couture, ktorú ukázala na vyhlásení cien Zlatý glóbus.

Herečka Dakota Johnson v modeli Chanel Couture. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
72nd Annual Golden Globe Herečka Dakota Johnson v modeli Chanel Couture. - Arrivals Herečka Dakota Johnson v modeli Chanel Couture.

3. Diane Kruger

Herečka Diane Kruger je považovaná za jednu z najštýlovejších herečiek a vôbec sa niet čo diviť. Dokáže totiž originálne kombinovať a mixovať luxusné modely s netradičnými doplnkami. Keď k tomu pridáte jej krásu, nuž – na zásah do čierneho je zarobené. Azda najkrajší vzhľad ponúkla pritom herečka na filmovom festivale v Benátkach, kde sa objavila v snehobielej róbe Prada vyšívanej striebornými detailmi a doplnenej aranžovaným pláštikom s výraznou výšivkou. Na červenom koberci tak vyzerala skutočne úchvatne.

Diane Kruger v nádhernej róbe Prada. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Diane Kruger Diane Kruger v nádhernej róbe Prada.

4. Julianne Moore

Herečku Julianne Moore s obľubou oslovujú návrhári, lebo jej nadčasová krása, bledá pleť a ryšavý odtieň vlasov dodáva väčšine lookov dokonalý punc hollywoodskej elegancie. Mooreovú často obliekajú do čiernej, ale tiež smaragdovej alebo vínovej, ktoré dokážu podporiť jej fyzické danosti. Na Oscaroch žiarila v pudrovej kreácii Chanel Couture. Práve vínová farba v zamatovom prevedení na festivale v Cannes, konkrétne róba Givenchy Couture, však dokonale zarezonovali a vytvorili jeden z nezabudnuteľných lookov roka 2015.

Herečka Julianne Moore v kreácii Givenchy Couture. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Julianne Moore Herečka Julianne Moore v kreácii Givenchy Couture.

5. Rihanna

Je jednou z mála dám, ktoré sa naozaj neboja experimentovať. Občas možno trošku prestrelí, ale dokáže to vyvážiť svojím silným výrazom a charizmou, ktorú nepostráda ani na fotkách. Speváčka Rihanna v roku 2015 zažiarila hneď dvakrát – v úvode roka to bola pompézna ružová róba s kaskadovými sukňami od Gimabattista Valli Couture, májové módne gala v Metropolitnom múzeu však ponúklo hviezde príležitosť objaviť sa v žltej a zlatom vyšívanej kreácii čínskeho dizajnéra Guo Pei. Jej vzhľad patril medzi najsledovanejšie a najkomentovanejšie momenty roka 2015 na webe.

zväčšiť Rihanna stavila na čínskeho dizajnéra - Guo Pei. Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Rihanna Rihanna stavila na čínskeho dizajnéra - Guo Pei.

6. Charlize Theron

Vďaka svojej modelkovskej výške a konštantnej kráse zažiari takmer pri každej príležitosti. Jeden z najvýnimočnejších momentov uplynulého roka však hollywoodska herečka Charlize Theron ponúkla v jasnožltej róbe Dior Couture, v ktorej sa objavila na premiére filmu Mad Max: Šialená jazda v Cannes.

Herečka Charlize Theron s expartnerom Seanom... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Sean Penn a Charlize Theron Herečka Charlize Theron s expartnerom Seanom Pennom.

7. Lily James

Britská kráska, ktorá sa objavila v seriáli Panstvo Downton, sa vďaka filmu Popoluška stala ostrosledovanou celebritou. Keď sa na jednej z premiére objavila v kreácii Elie Saab Couture, jej fotografie obleteli naozaj celý svet a stali sa inšpiráciou pre moderné princezné. Veď posúďte sami.

Herečka Lily James v kreácii Elie Saab Couture. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Lily James Herečka Lily James v kreácii Elie Saab Couture.

8. Lupita Nyong'o

Držiteľka Oscara dominovala červeným kobercom roka 2014, ale ani v tom predchádzajúcom nesklamala. Bol to oscarový večer, v rámci ktorého sa rodáčka z Mexika vychovávaná v Keni, zapísala do módnych análov uplynulého roka. Šaty ozdobené stovkami perál značky Calvin Klein z nej spravili modernú verziu africkej kráľovnej. K ich popularite ešte prispel fakt, že pár dní po ceremoniáli ich hviezde ukradli z hotelovej izby.

Lupita Nyong'o žiarila v kreácii Calvin... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Lupita Nyong'o Lupita Nyong'o žiarila v kreácii Calvin Klein.

9. Jennifer Lawrence

Ako tvár módneho domu Dior je americká herečka videná v spoločnosti najčastejšie práve v modeloch z dielne tohto parížskeho módneho domu. V rámci červenokobercových momentov minulého roka však Lawrence najviac zažiarila v čiernej kreácii z čipky a hodvábu z dielne Ralph Lauren Collection. Objavila sa v nej na premiére posledného filmu zo série Hry o život v Španielsku. A vyzerala naozaj nádherne.

Očarujúca Jennifer Lawrence v kreácii Ralph... Foto: SITA/AP, Abraham Caro Marin
Jennifer Lawrence Očarujúca Jennifer Lawrence v kreácii Ralph Lauren Collection.

10. Emma Stone

Sympatická a krásna ryšavka prežila svoj módny top moment počas vyhlásenia Oscarov vo februári minulého roka. Vyšívaná róba z dielne Elie Saab Couture svojím netradičným zelenkavo-žltým nádychom nádherne kooperovala s fyzickými danosťami nositeľky – farbou vlasov či pleti. Nehovoriac o tom, že samotný model vyzeral nádherne.

Herečka Emma Stone v kreácii od Elieho Saaba z... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Emma Stone Herečka Emma Stone v kreácii od Elieho Saaba z jeho couture kolekcie.

11. FKA Twigs

Rebríčky všemožných módnych magazínov o najlepšie oblečených hviezdach vzala minulý rok útokom. Britská speváčka FKA Twigs pritom rozhodne nepatrí medzi klasické červenokobercové hviezdy. Jej vzhľad je vždy výnimočný, čímsi originálny a odvážny. Popri kreáciach od Christophera Kanea či Alexandra McQueena sa objavila v uplynulom roku aj v kreácii Atelier Versace. To, čo by na inej žene mohlo pôsobiť lacno alebo prehnane, FKA Twigs predala na jednotku. A vyzerala nádherne.

Speváčka FKA Twigs v kreácii Atelier Versace. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka FKA Twigs v kreácii Atelier Versace Speváčka FKA Twigs v kreácii Atelier Versace.

12. Sienna Miller

Pre herečku Siennu Millerovú bol rok 2015 akýmsi veľkým módnym návratom. Množstvo podujatí, na ktorých sa objavila, dalo príležitosť opäť svetu predviesť, čoho je schopná v rámci štýlu. Vrcholom v jej prípade bol festival v Cannes, kde bola členkou poroty. Popri šatách Chanel, Balmain, Lanvin či Valentino Couture sa predviedla aj v kreáciách Gucci. A práve tieto nežné kúsky s mladistvým a trošku retro nádychom z nej urobili jednu z najlepšie oblečených hviezd roka.

Herečka Sienna Miller (v šatách Gucci) a... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Sienna Miller (v šatách Gucci) a režisér Xavier Dolan Herečka Sienna Miller (v šatách Gucci) a režisér Xavier Dolan.

Výber viacerých lookov z TOP 12:

Herečka Cate Blanchett v kreácii Giles.
Herečka Cate Blanchett v kreácii Armani Privé...
+33Cate Blanchett na premiére filmu Truth v Londýne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Cate Blanchett #róba #šaty #Rihanna #Diane Kruger #červený koberec #Julianne Moore #2015 #bilancia #Lupita Nyong´o

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...