Tri chyby, ktoré robíte na pleti v zime

Pokožku v chladnej časti roka treba ošetrovať vhodným spôsobom. Mnoho z nás sa pritom nezamýšľa nad tým, či a čo je vlastne vhodné, prípadne dokonca nutné.

27.12.2015 16:00
pleť - zima - starostlivosť Foto:
Starostlivosť o pokožku v chladnom období roka je dôležitá.
debata

Pri starostlivosti o pleť zvykneme robiť veľa chýb, ale nasledujúce tri sú najčastejšie.

1. Slnečná ochrana

Slovenky si už navykli, že na horách používajú krém s ochranným faktorom, ale pri bežnom fungovaní v zime v meste ho ignorujú. Rozumné to celkom nie je. Aj zima prináša množstvo slnečných dní a chrániť pokožku by sme mali po celý rok. Odmení sa nám totiž dlhšie trvajúcim mladistvým vzhľadom. A v neposlednom rade aj zdravšou kondíciou.

2. Ochrana pier

Či je leto, alebo zima – pery dostávajú poriadne zabrať. Mnoho žien sa však počas chladnej časti roka neobracia k prípravkom na ochranu pier, myslia si, že postačí klasický lesk či hydratačný rúž. Práve v zime by ste však mali myslieť na to, že pery trpia – chladom, vetrom, vlhkosťou. A treba ich chrániť. Aj pred nalíčením je vhodné vždy použiť ako základ ochrannú bázu.

3. Nedostatok hydratácie

Kedysi vznikol mýtus, že nie je dobré používať hydratačné krémy v chladnom počasí – vychádzal z logiky, že voda v pokožke „zamrzne“ a pleť popraská! Áno, čítate správne. A je to hlúposť. Jednotlivé prípravky sú totiž vyrábané tak, aby nenarúšali pleť v jednotlivých jej úrovniach. Dobré je však nájsť si na zimu hydratačný prípravok, ktorý je zároveň ochranný a vyživujúci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #chyba #pleť #hydratácia #pery

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...