Prečo by sme si v zime mali nohy holiť inak

Znie to síce čudne, ale je to tak. V zime by sme pri holení mali postupovať trochu inak, ako v lete. Prečo to tak je a ako pristupovať k pokožke v zime?

30.12.2015 07:30
holenie, vaňa Foto:
Viac peny, viac krému, častejšie meniť žiletky.
debata

Teplotné rozdiely

V zime potrebujú naše nohy viac starostlivosti. Tiež ste spozorovali, že v zime sú suchšie ako v lete? Aj napriek tomu, že v lete sú vystavované slnku, chlóru a morskej vode? Dôvod je jednoduchý. V zime je vzduch vonku studený, v miestnostiach je však neznesiteľne teplo. Pre tieto teplotné rozdiely je naša pokožka suchá. Keď ju navyše denne, prípadne raz za dva dni holíme, prirodzene ju ešte viac namáhame.

Pred aj po

Štatistika hovorí o tom, že 66 percent žien si aj v zime holí nohy každý deň. Ak k nim patríte, s holením prestať nemusíte, to nie. Len dbajte na zvýšenú starostlivosť, a to nielen po holení, ale aj pred holením. Aby vaša pokožka nepripomínala krokodíliu kožu, zabráňte tomuto:

Viac gélu či peny

Použite viac gélu alebo peny na holenie, avšak tentokrát siahnite po ošetrujúcich prostriedkoch, určených na suchú pokožku. Dôkladne si nohy nakrémujte po každom holení.

Častejšie meňte

Žiletky meňte častejšie, ako v lete. Namáhaná pokožka sa ľahšie zapáli, keď budeme po nej „brúsiť“ tupou žiletkou.

Najšetrnejší postup

S čo najostrejšou žiletkou prechádzajte po pokožke vždy v smere rastu chĺpkov – je to najšetrnejší postup. Sprchový gél alebo pena na holenie pokožku zmäkčuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #zima #holenie #suchá pokožka #studený vzduch #žiletka

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...