Prekvapivé! Čo všetko vám môže spôsobovať vyrážky?

Hoci sa o pokožku staráte, stále sa neviete zbaviť vyrážok? V čom to môže byť?

22.12.2015 09:00
akne Foto:
Trápia vá svyrážky?
debata (1)

Smartfón

Odpovedzte si úprimne… Kedy naposledy ste si očistili svoj smartfón? Ak si priložíte telefón k tvári, všetky baktérie, ktoré sa naň za mesiace nachytali, ohrozujú aj vašu pokožku. Riešenie je pritom pomerne jednoduché, stačí každý deň telefón pretrieť antibakteriálnym obrúskom.

Vankúš

Môžete si tvár dôkladne odmaľovať, vyčistiť a následne aj ošetriť krémom. Ak si večer ľahnete na znečistený vankúš, vyrážky sa prihlásia o slovo. Ak vás trápia vyrážky, zamerajte sa na časté menenie posteľnej bielizne a perte ju na 60 stupňov.

Styling účesu

Ak pokožka tváre príde do kontaktu s lakom na vlasy, môže to spôsobiť vyrážky. Prípravky starostlivosti o vlasy upchávajú póry. Ak na vlasy nanesiete gél či penu a vlasy vám následne padajú do tváre, práve na týchto miestach nájdete rôzne nedokonalosti.

Hubka a štetec

Ako si na tvár nanášate púder? Alebo mejkap? Zrejme hubkou či štetcom. Následne ho voľne schováte do kozmetickej taštičky a tam sa „povaľuje“ uprostred množstva baktérií. A potom ho iba vytiahnete a opäť ním nanášate púder na tvár. Štetce či hubky preto pravidelne umývajte, použite mydlovú vodu a následne poriadne prepláchnite.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mejkap #pokožka #tvár #vyrážky

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...