Čierne pančuchy - základ zimného šatníka: Ako ich nosiť, čo k nim obuť?

Najmä v zimnom období tvoria jeden zo základov šatníka - pančuchy. Namiesto telových farieb či experimentovania s odtieňmi voľte klasiku - tmavé či čierne pančuchy. Dokážete ich totiž využiť pre všetkých príležitostiach!

17.12.2015 07:00
debata
Tmavé pančuchové nohavice sú základom zimného... Foto: archív značky
Tmavé pančuchové nohavice sú základom zimného šatníka. Tmavé pančuchové nohavice sú základom zimného šatníka. Vizuál New Look.

Aké si vybrať

Čierne pančuchy prichádzajú na trh v rôznej hrúbke či dezéne. Skúste zabudnúť na tie lesklé a voľte skôr matnejšiu úpravu – presvit pančúch môžete variovať nielen podľa odevov, ktoré ku nim volíte, ale tiež podľa počasia a úrovne chladu vonku.

Tmavé pančuchy oceníte aj ako dekoratívny prvok, ktorý môže dotvoriť alebo doladiť zvyšok garderóby. Bodkovaný vzor s čiernymi bodkami na priehľadnom tmavom základe pôsobí priam francúzsky elegantne, jemný motív čipky na tmavej ploche zase slávnostne. Zimnou variantou môžu byť metalické potlače na matnom a hutnejšom povrchu tmavej pančuchy.

Pančuchové nohavice s bodkovaným vzorom -...
Pančuchové nohavice s lesklým brokátovým vzorom...
+3Tmavé pančuchové nohavice sú základom zimného...

Ako sa dajú nosiť

Pančuchy rozhodne nemusia zostávať skryté pod džínsami alebo nohavicami – skôr naopak. Ženy ich využívajú práve pri voľbe sukní, šiat či šortiek. Ku klasickým tubovým sukniam či šatám môžete voliť tmavé pančuchy rozličných dezénov a hrúbok.

Pančuchové nohavice Bepon. Foto: archív značky
Pančuchové nohavice s bodkovaným vzorom - predáva Bepon. Pančuchové nohavice Bepon.

Jemný vzor určite neuškodí, ale stavte skôr na to, aby viedol vertikálne a opticky nohy zužoval. Pri šortkách, ktoré sú tesne pod zadok, vyberajte určite hrubšie pančuchy, ktoré na jednej strane nohu patrične zahalia a zamaskujú drobné nedostatky a na druhej strane aj viac zahrejú.

Pančuchy však môžu byť aj kontrastným detailom v rámci nohavicovej garderóby – na mysli máme konkrétne trojštvrťovú dĺžku či tento rok mimoriadne vychytené kuloty (do pol lýtka). Svetlé farby sa nebojte kombinovať so sýtou a intenzívnou čiernou. Určite však s lodičkami

Ako sa ku nim obuť

Slovenské podnebie v zime velí jasne – obuv by mala byť teplá. Nosiť lodičky alebo dokonca sandále či topány s otvorenou špičkou však môžete počas interiérového stylingu – napríklad, ak sa chystáte na večierok, do divadla, prípadne sa prezúvate v práci. Čierne lodičky v kombinácii s čiernymi pančuchami opticky nohu predĺžia, platí to aj o otvorenej špičke či sandálach na podpätku. Variantou však je aj výrazná farebná obuv, ktorá zdôrazní sýtosť čiernej farby a zároveň dodá stylingu originálny dojem.

Čierne pančuchy (jemnejšie a priehľadnejšie) vyzerajú však skvelo aj v kombinácii s minisukňou a vysokými čižmami nad kolená. A potom nehodno zabúdať na najležérnejšiu variantu – pančuchy s teniskami. Či už ide o klasické členkové konvenrsky, štýlové Nike na penovej podrážke alebo klasické komfortné „stansmithy“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zima #pančuchy #styling #šatník #čierne #tmavé #základ

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...