Suchá pleť či vlasy? Vyliečte ich avokádom!

Avokádo obsahuje veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín, a preto sa považuje aj za domáci liek na suchú pleť a krehké vlasy.

16.12.2015 13:00
avokádo Foto:
Avokádo.
debata

Ak vás trápia suché vlasy alebo pleť, pomôže vám avokádová maska. Vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín dodá základné tuky, výsledkom bude mäkká pokožka. Avšak nielen tuk, avokádo sa pýši aj vitamínmi A, B a E, ktoré nielenže posilňujú kožu, ale tiež stimulujú tvorbu nových buniek a spomaľujú proces starnutia. To je dôvod, prečo je avokádová maska nielen osvedčeným domácim liekom, ktorý poznali už Aztékovia, ale je populárna aj vo farmapriemysle.

Pleťová maska

Avokádovú masku si vyrobíte ľahko a rýchlo. Potrebovať budete jedno mäkké avokádo. Roztlačte ho na masu a zmiešajte s obľúbenou ingredienciou, ktorá vám povedzme chutí. Prísadou s upokojujúcim účinkom je jogurt, tvaroh alebo smotana, zvláčnenie dodá med alebo olivový olej. Túto masku naneste na tvár a rozotrite. Nechajte pôsobiť 15–20 minút, potom jemne zmyte vlažnou vodou. Vaša pleť zažiari sviežosťou.

Kúra na vlasy

Ak vás netrápi suchá pokožka, ale suché vlasy, avokádo je opäť dobrým riešením. Použiť môžete rovnaké odporúčané ingrediencie ako pri pleťovej maske. Masku na vlasy rozložte primerane. Vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť hodinu až dve. Potom vlasy opláchnite a umyte šampónom. Budú poddajné a jemné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #jogurt #olivový olej #avokádo #suché vlasy

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...