Obyčajná soľ v službách ženskej krásy! Využite jej silu!

Obmedziť soľ v jedle je zdravé a zároveň to znamená ušetriť kryštáliky v prospech krásy.

12.12.2015 14:00
kúpeľ Foto:
Počas zimy je slaný kúpeľ unikátny spôsob, ako si zachovať krásnu pokožku.
debata

Na rozdiel od ciev a krvného tlaku soľ kráse výrazne prospieva.

Lacný a účinný recept na skrášlenie

Morská soľ či už jemno pomletá, alebo kryštalická je doslova liek. Predstavuje spoľahlivý nástroj, ako pomôcť krásnej pokožke aj vlasom. Pritom kilo soli stojí zanedbateľné financie a účinkuje často spoľahlivejšie ako drahé farmaceutické prípravky, ktoré poznáme z reklamy. Morská soľ obsahuje aj minerály ako horčík, vápnik, sodík, či draslík, ktoré sú pre ženské telo doslova kozmetickým požehnaním.

Soľná maska

Použite morskú soľ najemno pletú. Stačí dve lyžice zmiešať s medom a naniesť na tvár. Po pätnástich minútach už len jemne zmyte v teplej vode. Soľ posilní bunky, napne tvár, dodá výživu a spraví pleť odolnejšou. To sa zíde v každom ročnom období a obzvlášť, keď na ňu útočí mrazivý vietor.

Soľ ako očista pokožky

Morská soľ má schopnosť vyčistiť póry skutočne do hĺbky a pritom zmariť množenie baktérií. Ako už tušíte, bude veľmi dobrým nástrojom ako zabrániť vzniku akné a efektívne odmastiť pleť. Stačí malú lyžičku morskej soli rozpustiť v približne štyroch deci teplej vody a prepláchnuť tvár. Pozor na oči.

Dokonalý píling

Soľ skvele odstraňuje odumretú kožu. Stačí jemnú soľ zmiešať s olivovým olejom, aby ste dostali konzistenciu zubnej pasty a pomaly masírovať telo. Je jedno, či ruky, nohy, alebo tvár. Po pár týždňoch používania pochopíte, že prírodným receptom a ich spoľahlivosti sa žiadna chémia nevyrovná.

Soľ proti lupinám

Vezmite jednu až dve lyžičky soli a vmasírujte si ich do vlasov. Soľ veľmi efektívne odstráni lupiny a odumretú pokožku. Takto aplikovanú soľ nechajte pôsobiť 10 – 15 minút a následne poriadne vymyte. Vlasy sa vám poďakujú a pohľad do zrkadla bude zasa o niečo lepší.

Soľný kúpeľ

Už niekoľko rokov je dobre známe, že soľné kúpele pomáhajú nielen pokožke, ale aj svalom a celkovému uvoľneniu. Dokonca kúpeľ s teplou vodou a soľou je stará a spoľahlivá metóda, ako sa vyhnúť prechladnutiu. Počas zimy je slaný kúpeľ unikátny spôsob, ako si zachovať krásnu pokožku, ochrániť zdravie a zrelaxovať v teple.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpeľ #pleťová maska #píling #lupiny #morská soľ

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....