Premeniť starý sveter na nový: Ako? Päťkrát inak, inšpirujte sa

Sveter je momentálne neoddeliteľnou súčasťou šatníka. Kúpiť si pár nových kúskov, alebo zostať pri tých obľúbených z minulého roka? Ak sa rozhodnete pre variantu B, môžete staršie vynoviť!

04.12.2015 11:00
sveter - odev - styling - starý za nový Foto:
Zdobenie klasického jednofarebného úpletu s korálikmi, aplikáciami či bižutériou môže byť zaujímavou voľbou ako osviežiť staršie kúsky. Na snímke model so zdobením, ktoré je už súčasťou svetra - predáva Marks & Spencer.
debata

Aj prehliadky s kolekciami na jeseň a zimu 2015 ponúkli niekoľko stylingových možností, ako nosiť v jesennom období sveter, ktorý je súčasťou dámskej garderóby. Nasledovné možnosti vás možno zaujmú.

Dekoratívne variácie

Brošne a bižutéria

Pevnejšie svetre v jednoliatom farebnom tóne môžu pôsobiť trochu nudne. Ľahká však pomoc. Do bižutérie stačí investovať pár eur a nový motív na pletenine je hotový. Samozrejme, pozor na to, aby ste na sveter neaplikovali príliš ťažké šperky, ktoré by mohli materiál vyťahať. Brošne môžete aplikovať ako lem okolo goliera, ale pokojne aj na rukávoch.

Koráliky

Podobným spôsobom, no s trochou viac ručnej práce, môžete ozdobiť starý sveter po domácky. Aspoň si otestujete svoju šikovnosť. V obchode s dekoratívnymi ozdobami kúpte koráliky, perličky či štrasové ozdoby, ktoré sa dajú našívať a v konkrétnom vzore ich našite na sveter. Opäť funguje práca s ozdobnými lemami rukávov či goliera. Aj abstraktne rozhádzané ozdoby či symetricky umiestnené koráliky budú zaujímavé. Stačí len ihla, niť vo farbe svetra a šikovné ruky. Ak si hovoríte, že to si radšej kúpite nový, pomyslite na to, že aj domáce práce môžu byť zábavou na dlhý zimný večer.

Sveter zapásaný v semišovej či koženkovej sukni... Foto: Reserved
sveter - odev - styling - starý za nový Sveter zapásaný v semišovej či koženkovej sukni je jednou z variant stylingu. Model na snímke Reserved.

Stylingové variácie

Prepásanie

S pomocou opaskov, kožených či látkových môžete definovať pás aj na voľnejších či rovno strihaných svetroch, Navyše tak dodáte tomuto kúsku šatníka opäť trošku iný a novší rozmer. Funguje to najmä v kombinácii s úzkym denimom a vysokými čižmami, ale tiež napríklad so širokou kruhovou sukňou.

Vrstvenie a zapásanie

Sveter zvykneme nosiť ako zvrchný odev. Niekedy spod neho vykúka spodný okraj košeľovej blúzky, ale len málokedy ho zapášeme do nohavíc. Styling módnych značiek však presviedča, že aj takáto alternatíva, môže vyzerať zaujímavo. Napríklad, ak pod sveter oblečiete blúzku s výrazným špicatým golierikom. Ten vynikne na svetri a jeho spodok môžete zapásať do výraznejšej koženkovej sukne.

Nečakané mixy

Starý sveter môže dostať nový rozmer aj v kombinovaní s ďalšími odevmi. Nosili ste minulý rok obľúbený rolák len pod kabát a s nohavicami? Čo tak vyskúšať tento rok kombináciu s ľahkými šatami s hlbším výstrihom? Prípadne šortkovým overalom alebo denimovými nohavicami na traky? Výsledok vás môže prekvapiť. Azda najoriginálnejšie zapôsobí kontrast rolákového svetra pod košeľou zapnutou až smerom nahor. Nebojte sa a experimentujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #sveter #inšpirácia #styling #úprava #značka #nový #starý

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....