Tri zázraky v starostlivosti o pokožku! S nimi omladne o pár rokov!

Niekedy stačí málo - napríklad pleť dôkladne vyčistiť a dodať jej jas.

05.12.2015 08:00
morská soľ - masáž - krása - rituál Foto:
Masáž s morskou soľou je prospešná pre pokožku celého tela.
debata

K tomu pomáhajú napríklad aj rozličné detoxikačné gély, pílingové krémy či emulzie. Ak navyše obsahujú látky prospešné pokožke, efekt sa objaví takmer okamžite a s pravidelným používaním je viditeľnejší.

Ak by ste si mali vybrať tri ingrediencie, ktoré zaradiť do svojej kozmetickej pleťovej starostlivosti, skúste nasledovné! Uvidíte, ako vás prekvapia.

Drevené uhlie

Znie to priam bizarne, ale účinky dreveného uhlia obsiahnutého v čistiacich maskách či pílingoch sa prejavia takmer okamžite. Podľa kozmetických odborníkov funguje táto zložka doslova ako vysávač, odstráni nečistoty, prebytočný maz a dokonale pokožku vyčistí. Treba ju však nechať pôsobiť – ideálne okolo 60 sekúnd, alebo ako predpisuje návod na prípravkoch.

Výťažky z ovocia a antioxidanty

Vďaka výťažkom z ovocia a bohatému obsahu antioxidantov môže byť pleť žiarivejšia, jasnejšia a sviežejšia. Popri obsahu antioxidantov je dobré vyberať aj prípravky s obsahom vitamínu C. Podporujú obnovu kolagénu a elastínu v pokožke. Napomáhajú mladistvejšiemu vzhľadu.

Morská soľ

Jej obsah v pílingoch, či už pleťových alebo telových dokáže dokonale pokožku zbaviť odumretých buniek a vyčistiť ju. Úžasným benefitom však je, že minerálne látky a zloženie morskej soli podporuje v pokožke obnovu hydratačných funkcií. Ako uvádza štúdia univerzity v nemeckom Kiele, používanie kozmetických prípravkov s obsahom morskej soli dokázalo zlepšiť hydratáciu pokožky u používateliek s chronicky suchou pokožkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #pokožka #píling #antioxidanty #krém #morská soľ #drevené uhlie

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....