Kedy je peeling účinnejší? Ráno či večer?

Robíme skutočne lepšie, ak sa intenzívnemu čisteniu pleti venujeme večer?

26.11.2015 09:00
peeling Foto:
Čistiť tvár doobeda je kľúčom k úspechu.
debata

Rovnako vyčerpaná

Naša pokožka je večer rovnako vyčerpaná, ako my. Zotaviť sa a ochrániť už tak dobre nezvláda. Ak by sme to napriek tomu skúšali, len by sme ju zbytočne dráždili. Oveľa lepšie spravíme, ak jej doprajeme len jemný čistiaci prostriedok s vyživujúcim a hydratačným účinkom. Večer je predovšetkým dôležité vyčistiť pleť od make-upu a ostatných nečistôt, aby sa nám neupchávali póry. Výsledkom by boli vyrážky a uhry. To však ešte neznamená, že nemáte na tvár naniesť krém. Naopak. V noci má pokožka čas na regeneráciu. Vtedy sa vylučuje rastový hormón, ktorý sa stará o obnovu buniek, pokožka sa hydratuje, aby bola na druhý deň znova zdravá a krásna.

Spánok & krása

Ak spíte málo, za „odmenu“ dostanete bledú a suchú pleť s kruhmi pod očami. Sekrécia hormónov prebieha iba vo fáze hlbokého spánku, preto je potrebné spať aspoň šesť hodín a z miestnosti odstrániť všetky rušiče. Spálňa má byť pokojná tichá miestnosť, má byť v nej ideálnych 19 stupňov, pričom túto miestnosť treba pravidelne vetrať.

Ráno – čas na peeling

Ráno sme opäť nielen fyzicky, ale aj psychicky fit. Teraz je vhodný čas na peeling – naša pokožka je odolnejšia. Aj z tohto dôvodu je práve dopoludnie najvhodnejším časom na návštevu kozmetičky. Môžeme si spraviť doma peeling alebo inú intenzívnu čistiacu procedúru. Naša pleť zažiari a aj denný make-up bude vyzerať oveľa lepšie.

Aj v zime!

Nezabudnite, že ani na jeseň či v zime potrebujeme našu pokožku chrániť opaľovacím krémom s vysokým ochranným faktorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #spánok #pleť #regenerácia #hydratácia #peeling #make-up

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...