Prešľapy, ktoré nám zbytočne pridávajú roky

Mladistvý vzhľad pokožky je na nezaplatenie. Čo nám pridáva roky?

12.11.2015 15:00
očný krém, ošetrenie pleti, vrásky Foto:
Nepridávajte si zbytočne roky.
debata

Silná vrstva mejkapu

Škvrny na tvári, vyrážky, rozšírené cievy a iné nedokonalosti pleti – to všetko nás núti prekryť pokožku silnou vrstvou mejkapu. A to nie je správne. Hutný mejkap sa usadzuje vo vráskach a tie sú následne ešte výraznejšie. Navyše, pleť sa po niekoľkých hodinách začne nepekne lesknúť a to nás núti opäť a opäť použiť púder. A mejkap je čoraz výraznejší. Základom je preto najmä zdravá a vyživená pleť, ktorá nepotrebuje toľko zásahov. Naučte sa používať rozjasňovač a korektor, skvelé sú aj BB krémy, ktoré pleť prekryjú o čosi jemnejšie.

Priveľa cukru

Čím viac sladkého jeme, tým viac starneme. Pokožka stráca elasticitu, vrásky sa tvoria rýchlejšie. Nadmerná konzumácia cukru spôsobí rýchle zvyšovanie glukózy v krvi. Telo reaguje uvoľňovaním inzulínu a ďalších hormónov. Práve im sa pripisuje zvýšená produkcia kožného mazu, ktorý upcháva póry. Rozklad cukru v krvi navyše spomaľuje aj tvorbu prirodzeného kolagénu v pleti, znižuje jej elasticitu a regeneračné schopnosti.

Drastické obmedzenie tukov v strave

Pokožka tuky potrebuje. Samozrejme, tie správne. Ak radikálne obmedzíte príjem tukov, pokožka nebude mať dostatok živín. Bude povädnutá, tenšia a tým pádom náchylnejšia na vrásky. Zdravé tuky ideálne telu doplníte napríklad v orechoch. Už hrsť orechov denne, ktoré konzumujete pravidelne, sa môže viditeľne podpísať pod kvalitu vašej pleti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tuk #pleť #pokožka #cukor

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...