Ukážkový vzhľad ohrozený? Zachráňte vačky pod očami či popukané pery

V zime ženská pleť reaguje na zmeny počasia, kontrast chladnejšieho a teplého vzduchu a tiež na stúpajúci počet večierkov či spoločenských posedení, ktoré akosi automaticky pribúdajú pred príchodom Vianoc.

12.11.2015 07:00
pleť - pokožka - starostlivosť Foto: ,
Pokožka potrebuje v zime hydratáciu.
debata

Bohužiaľ, s tým všetkým sa zároveň aj zintenzívňuje pocit, ktorý nemá rada žiadna zo žien. Na druhý deň sa cítite unavená, nepríťažlivá. Oči sú opuchnuté, pleť pôsobí ako suchá a podráždená, niekedy začervenaná. Existuje na to riešenie?

Prvé, ktoré vám dáme do pozornosti, súvisí so zdravším životným štýlom. Ale hneď za ním v tesnom závese kráča aj dôkladná starostlivosť. Pokožka či vlasy si totiž v tomto období žiadajú aj určité zmeny či vylepšenia. Doprajte im ich.

Opuchnuté oči, vačky pod očami

Ak sa im chcete vyhnúť, hydratujte sa. Aj po príchode z akcie či posedenia s kamarátkou si ešte pred spaním doprajte pohár vody (jednu návštevu toalety v noci zvládnete). Ráno potom aplikujte na viečka plátky uhorky, alebo chladivé vrecúška. Naneste vhodný očný gél, ktorý rozjasňuje, odstraňuje opuchy a zmierňuje podráždenie pokožky.

Náš tip: Jeden z najpredávanejších produktov značky Mac je očný krém Fast Response Eye Cream. Funguje naozaj bleskovo. Odstráni opuchy, vyhladí očné okolie od jemných vrások a dodá pohľadu sviežosť.

Suchá a unavená pokožka

Aj normálna pleť je v dôsledku počasia počas zimy často suchšia a prináša pocit stuhnutosti či napnutosti. Vyhnite sa tomu kvalitným krémom, ktorý dodáva pokožke hydratáciu v podobe vody, ale nechýbajú mu ani lipidy či zložky stimulujúce tvorbu kolegénu.

Náš tip: Obsah vitamínu C v novom prípravku Force C od Heleny Rubinstein je taký intenzívny, že pokožka sa rozjasní už po prvom použití. Ide o ľahké fluidum, ktoré sa nanáša na pokožku ráno (môžete aj večer). Pleť zanecháva jemnú a vyživenú, hladkú a vypnutú.

Helena Rubinstein Force C.
Krém proti začervenaniu Quasix
+3očný krém MAC Fast Response Eye Cream.

Začervenanie pleti

Ak ide o začervenanie príležitostné, pomôcť môže chladivý obklad alebo maska. Môžete napríklad aplikovať masku, ktorú ste predtým nechali vychladiť v chladničke. Niekedy pleti pomôže aj studený zábal s uterákom. Ak ide však o permanentný problém, je dobré vyhľadať vhodnú kozmetiku.

Náš tip: Proti chronickému, ale aj príležitostnému začervenaniu pokožky slúži nesteroidný krém Quasix určený na suchú až zmiešanú pokožku. Pomáha redukovať začervenanie a je jemný aj pre pleť so sklonom k dermatitíde.

Čierne bodky na tvári, akné

Znečistená pleť, čierne bodky či komedóny, sklon k akné – v zime s nimi bojuje mnoho žien. Riešením je dôkladné čistenie, ktorého súčasťou môžu byť čistiace toniká, alebo gély či masky. Ak nechcete pokožku nimi zaťažovať pričasto, môžete ich nanášať len na postihnuté miesto. Následne pleť ošetrujte vhodnými prípravkami.

Náš tip: Jemná čistiaca emulzia Cetaphil sa používa na šetrné očistenie pokožky a odlíčenie pleti. Nevysušuje a nedráždi. Možno ju používať bez vody. Je vhodná na starostlivosťi o pokožku citlivú či trpiacu kožným zápalom, ale aj na pleť zdravú. Pleť následne ošetrite krémom La Roche Posay Effaclar K (+), ktorý sa podieľa na boji proti vzniku akné či znečistených pó­rov.

Popukané pery

Chladné počasie dáva zabrať aj pokožke pier. Niekedy máte pocit, že si pery natierate, ale aj tak nič nepomáha. Riešením môže byť aj „maska“, ktorú si nanesiete cez noc. Vyskúšajte klasický balzam, prípadne maslá na pery.

Náš tip: Maslo na pery Labello Lip Butter pokožku zvláčni a vyživí. Obsahuje výťažky z bambuckého masla či napríklad oleja makadamiového orecha. Je dostupné v niekoľkých variantoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmeny #prvá pomoc #kozmetika #pleť #tipy #chladné počasie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...