Tajomstvá najsexi žien sveta? Takto cvičia, jedia či starajú sa o pleť...

Jedna z najsledovanejších módnych šou roka je už pravidelne prehliadka Victoria's Secret. Okrem spodnej bielizne púta pozornosť najmä kráskami, ktoré ju majú oblečené.

11.11.2015 15:00
debata

Už dlho sa hovorí o tom, aký náročný a prísny je kasting na výber modeliek, ktoré dostanú možnosť raz do roka sa objaviť na prehliadkovom móle a následne aj v televíznom zázname, ktorý v USA sledujú milióny divákov. Zástupcovia značky vyberajú dievčatá s osobnosťou, krásou, ale, samozrejme, aj ukážkovými figúrami.

Do tohtoročnej zostavy sa prepracovalo napokon 44 modeliek – maličká časť z nich sú kontraktom viazané tváre značky ako Adriana Lima či Candice Swanepoel. Ďalšie zase ašpirujúci „anjelici“. Všetky do jedného sa však pred utorňajšou šou tvrdo pripravovali. Britský portál Femail, ženská verzia webu Daily Mail, odhalila aj tajomstvá niektorých dievčat zo zákulisia. Ich tipy, či spôsob, ako sa udržať vo forme, vás možno inšpiruje vo vlastnej starostlivosti o krásu.

Brazílska topmodelka Adriana Lima. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Brazílska topmodelka Adriana Lima. Brazílska topmodelka Adriana Lima.

Adriana Lima

Udržiavať postavu po pôrode dvoch detí a vo veku 34 rokov nemusí byť náročné, ale ako tvár Victoria's Secret? Tak to sa musíte naozaj snažiť. A presne to robila aj brazílska rodáčka a jedna z veteránok značky Adriana Lima. Modelka je známa svojím drsným cvičebným režimom – dominantou jej fyzickej prípravy je už niekoľko rokov box. Počas roka navštevuje hodiny boxu s renomovaným trénerom minimálne dvakrát do týždňa. Pred prehliadkou tak robí každý deň a má aj dvojfázový tréning. Ak necvičí, tak minimálne desať minút zo dňa venuje skákaniu na švihadle. V rámci boxerského tréningu sa venuje množstvu kondičných cvičení a kombinovaniu techník silového a kondičného tréningu.

Na prehliadke nechýbala ani topmodelka Candice... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Na prehliadke nechýbala ani topmodelka Candice Swanepoel. Na prehliadke nechýbala ani topmodelka Candice Swanepoel.

Candice Swanepoel

Ďalšia z tvárí slávneho amerického výrobcu bielizne prekvapila pred prehliadkou fanúšikov na Instagrame. Zverejnila totiž neuveriteľne ladné a pôvabné zábery zo svojho tréningu. Juhoafrická rodáčka cvičí na závesných gumách a venuje sa tzv. vzdušnej joge a antigraviti cvičeniu. Tým si spevňuje celé telo, ale predovšetkým jeho stred a chrbát, z čoho sa potom odvíja dokonalé držanie.

Modelka Devon Windsor. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelka Devon Windsor. Modelka Devon Windsor.

Devon Windsor

Blondínka sa môže pýšiť ukážkovou postavou, o ktorú sa vraj stará celý rok. Na čo si však potrpí ešte viac, je pleť. Základom je podľa nej dokonalé čistenie. Windsor si pleť čistí každé ráno (aby odstránila mastnotu z noci) a, samozrejme, večer. Ako prezradila pre Femail, jej obľúbeným nástrojom je čistiaca hlavica Clarisonic, ktorú využíva niekoľkokrát týždenne. Po vyčistení nasleduje dôležitá hydratácia. Pokožku vraj zbytočne nezaťažuje líčidlami a snaží sa nechať ju dýchať.

Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky Victoria´s Secret. Topmodelka Gigi Hadid počas prehliadky Victoria's Secret.

Gigi Hadid

Nováčik tohtoročnej šou už niekoľko dní pred prehliadkou zásoboval svojich fanúšikov na Instagrame momentkami z tréningov. Pre pevnú a tónovanú figúru využíva Hadid napríklad hodiny baletu, ale tiež box. „Boxerský tréning je úžasný. Zvýši vám adrenalín, vybijete si pri ňom energiu a zároveň spevníte celé telo,“ uviedla už dávnejšie blondínka, ktorá vraj tiež veľmi zdravo jedáva. Hoci to znie neuveriteľne, údajne si veľkú časť jedla pripravuje doma sama. Konzumuje šaláty, chudé mäso či ryby a pije veľa vody.

Behati Prinsloo prechádza po móle na prehliadke... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Behati Prinsloo prechádza po móle na prehliadke Victoria´s Secret. Behati Prinsloo prechádza po móle na prehliadke Victoria's Secret.

Behati Prinsloo

Množstvo cvikov sa dá robiť aj s vlastnou váhou, pričom pevnosť, stabilita a výdrž sa stávajú kľúčovým zdrojom udržiavanej a formovanej postavy. Modelka Behati Prinsloo vyskúšala v rámci príprav množstvo aktivít, ale nedá dopustiť na klasické cviky pod vedením trénera. Patria k nim rozličné výpady a drepy (na posilnenie zadočka a stehien), kliky (na ramená a hrudník) či napríklad planking (spevnenie bruška).


Modelka Martha Hunt na prehliadke Victoria's...
Modelka sa predvádza na prehliadke Victoria´s...
+51Modelka Gigi Hadid sa predvádza na prehliadke...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #Telo #Victoria´s Secret #pleť #Adriana Lima #Devon Windsor

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...