Prečo moje vlasy vyzerajú čoraz horšie?

Dlhé vlasy padajúce na chrbát. Zdravé a lesklé, také, ktoré vzbudzujú obdiv ba priam závisť. Kto by po takých netúžil? Ale vaše vlasy nie a nie narásť, ich kvalita takisto pokrivkáva. Čo sa deje?

31.10.2015 11:00
vlasy, žena Foto:
Ach, tie vlasy!
debata

Nedostatok železa

Ak si u lekára necháte urobiť krvný test tak zistí, či netrpíte nedostatkom železa. Práve to totiž zohráva dôležitú úlohu pri raste vlasov a nechtov. Železo telu dodáte napríklad v mäse, orechoch či momentálne populárnej riase spirulina.

Málo spánku

Nedostatok spánku sa ukáže nielen na vašej pleti, ale aj na kvalite vlasov. Samozrejme, nie zo dňa na deň, ale keď dlhodobo nespíte dosť a kvalitne, vlasy začnú chradnúť.

Vlasy strihajte

O dlhé vlasy sa musíte starať. Sú náchylnejšie na poškodenia, takisto sa ich konce štiepia. Preto sa poraďte s kaderníkom, ako často si vaše vlasy vyžadujú zastrihávanie. U niekoho stačí raz za dva mesiace, niekedy je potrebné vlasy strihať raz mesačne.

Večný stres

Rast vlasov obmedzuje aj permanentný stres. Ak pracujete v hektickej oblasti, musíte sa naučiť relaxovať. Dopriať telu zaslúžený oddych, aby načerpalo sily. A kvalita vlasov sa bude zlepšovať.

Vlasy nechajte „len tak voľne“

Žehlička, kulma či fén – aj vlasy si potrebujú niekedy vydýchnuť. Ak ich priveľmi namáhate, časom sa veľmi oslabia, začnú dokonca padať. Niekedy ich neupravujte, nechajte ich len voľne padať na plecia. Vždy siahnite po výrobkoch, ktoré sú určené pre váš druh vlasov. A ak sa vám niečo nezdá, radšej výrobok vymeňte. Skvelo pomáhajú masáže pokožky hlavy, korienky sa prekrvia a výživné látky sa dostanú, kam majú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #železo #fén

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...