Citlivá, suchá, červená? Kožu musíte v chladných dňoch hýčkať

A je to tu zas. Kým v lete musíme pokožku chrániť pred silným slnkom, chladnejšie počasie nie je k nej o nič zhovievavjšie.

28.10.2015 13:00
Pokožka si v chladnom období roka zaslúži... Foto:
Pokožka si v chladnom období roka zaslúži zvýšenú pozornosť. A jemnosť.
debata

Skôr naopak. Nízke teploty, vlhkosť, časť roka aj mráz, následne veľké teplotné skoky pri prechode do vykúrených miestností – to všetko sa podpisuje na kvalite a podobe našej kože. Aj tá najodolnejšia môže reagovať podráždene, vysušením, tvorbou šupiniek a začervenaných miest. Nehovoriac o tom, že ešte náročnejšie je toto obdobie pre kožu suchú alebo citlivú.

Jedna vec je špeciálna starostlivosť o tvár, ktorú dámy zväčša až tak nepodceňujú, pri tele však akoby trošku zabúdali. Nevyplatí sa to.

Pre celkovú regeneráciu pokožky, zachovanie jej optimálneho stavu, hladkosti, pružnosti a hydratácie je vhodné v chladnejšom období roka staviť na kvalitnú a špecializovanú starostlivosť. Je dobré uvedomiť si, že v zimnom období by ste mali byť opatrnejšie napríklad s pílingom a absolvovať ho v menšej frekvencii. Následne po ňom je dobré pokožku ošetriť dôkladne a upokojiť ju telovým mliekom, olejom alebo emulziou.

Ak máte sklon k upchávaniu pórov a tvorbe vyrážok napríklad v dekolte či na chrbáte, je dobré voliť číre sprchové gély s veľmi jemným zložením. Zároveň však je dobré následne koži dodať vlhkosť v podobe nezaťažujúceho fluida.

Relipidačný sprchový olej Eucerin
Sprchový gél Lactovit LactoUrea Regeneračný
+3Čistiaci olej z línie Ziaja Olive leaf

Naše tipy:

Ochranný sprchový gél Lipikar Gel Lavant od La Roche Posay je vhodný na citlivú pokožku. Obsahuje upokojujúci niacínamid a ochranné karitové maslo, je bez mydla a parabénov, ale vytvára bohatú penu.
Odporúčaná cena: 9,80 za 400 ml

Sprchový gél Lactovit LactoUrea Regeneračný obsahuje ureu a kyselinu mliečnu, chráni pokožku pred vysúšaním a regeneruje ju. Neobsahuje parabény
Odporúčaná cena: info v predaji

Čistiaci olej z línie Ziaja Olive leaf umýva suchú a citlivú pokožku tváre a tela. Neobsahuje žiadnu vodu, a tak pôsobí zmäkčujúco a hydratačne. Chráni pred vysúšaním, zabraňuje pocitom svrbenia, vyhladzuje.
Odporúčaná cena: 8,79 eur

Bio balzam Bambucká fantazie od Nobilis Tilia je neutrálny a hypoalergénny balzam na starostlivosť o suchú a ctilivú pokožku. Je určený na ošetrenie celého tela. Kožu nedráždi, vyživuje a zabezpečuje jej hladkosť a jemnosť.
Odporúčaná cena: 319 Kč za 250 ml

Relipidačný sprchový olej Eucerin je určený na veľmi citlivú pokožku. Vytvára ochranný film, navracia do kože lipidy a vďaka unikátnej formule aktivuje obranné mechanizmy.
Odporúčaná cena: 7,24 eur

Telový olej proti celulitíde a striám Anti-cellulite Body Oil od Dermacol zlepšuje vzhľad pokožky. Obsahuje prírodné oleje, ktoré vyhladzujú celulitídu a zlepšujú vzhľad strií. Pokožka je po nanesení vyhladená, vláčna a jemná.
Odporúčaná cena: 7,69 eur za 100 ml

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #opatera #zima #pokožka #chlad #krém #suchá #citlivá #sprchovanie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...