Elixír krásy a detox v jednom? Brezová šťava!

Každá žena, ktorá doteraz mienila spraviť niečo pre svoje zdravie a zároveň krásu, spoľahla sa na kokosovú vodu.

27.10.2015 09:00
brezová šťava Foto:
Brezová, takmer "zázračná" šťava.
debata

Písalo sa o nej ako o malom zázraku, ktorý v „lekárničke“ žiadnej ženy nesmie chýbať. Teraz je však „in“ iný nápoj. Kokosová voda medzičasom vyšla z módy a máme tu nového skrášľovača priamo z prírody – brezovú vodu.

Nejde však o žiadnu novinku. Uzavretý originálnou zátkou z kmeňa brezy – to je wellnesový nápoj, ktorý sa v Rusku používa už stáročia. Na scénu prichádza znova, tentokrát sa ponúka v krásnych fľašiach. Získať si už stihla topmodelky Doutzen Kroes alebo Karlie Kloss. Brezovú šťavu pijú, aby ich krása neopustila.

Prečo je brezová šťava zdravá?

Železo aj vitamín C
Podobne ako kokosová voda, je bohatá na železo, draslík, vápnik, horčík a zinok. Netreba zabudnúť ani na vitamín C, ktorý je dôležitý pri produkcii kolagénu a saponíny, ktoré chránia pred rakovinou čreva.

Detox v tekutej forme
Vzhľadom na to, že brezová voda je protizápalová, stimuluje činnosť čriev a tým podporuje detoxikáciu. Takže ide o hotový detox v tekutej forme. Už ho len vypiť… Navyše, táto zázračná voda znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Nízkokalorická
Z brezovej šťavy nepriberiete. Dobrou správou totiž je, že neobsahuje takmer žiadne kalórie. V 100 ml nápoja sa nájde nejakých 18 kalórií.

Proticelulitídová
Vďaka svojmu detoxikačnému a čistiacemu účinku pomáha brezová šťava preventívne aj proti celulitíde alebo pigmentovým škvrnám.

Pre krásne vlasy
Nápoj je účinný aj pri ekzémoch a preto môže znížiť aj tvorbu lupín. Nachádza sa v mnohých šampónoch. Efektívnejšie však je oplachovať vlasy priamo brezovou vodou. Pomáha aj pri vypadávaní vlasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #celulitída #cholesterol #detoxikácia #ekzém #železo #brezová šťava

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...