Ako sa správne starať o pleť s príchodom jesene?

Prvé sychravé dni, chladnejší vietor a zmenu ročného obdobia nám spoľahlivo zahlási naša pleť a pokožka.

16.10.2015 14:30
pleť, kozmetika, krém, píling Foto:
Ani v jeseni nezabúdajte na opaľovací krém.
debata

Jesenné počasie je po lete plnom slnka pre kožu novou situáciou a preto treba zmeniť aj prístup a formu starostlivosti. Aby pokožka netrpela, ale udržala si charakter krásy sviežosti.

Nezabudnite na vodu

O kožu sa treba starať prioritne zvnútra. Prvé chladnejšie dni nás nebudú tak nástojčivo upozorňovať, že treba piť, ako keď je vonku páľava. No studený vietor pokožku nesmierne vysušuje a preto z dobrého zvyku dvoch litrov čistej vody denne nepustite.

Píling na báze oleja

Mastnejší píling zaručí, že koža je viac chránená pred nárazmi vetra, vlhkosťou a nepríjemným počasím, keď sa aj vo vzduchu hemžia baktérie. Mastnejší píling pleť zbaví starých buniek a súčasne ju jemne izoluje od okolitého nečasu. To, že tuk je veľmi dobrý izolant pred zimou pozná každý obézny človek. No a chrániť pleť mastnejšími maskami môžete aj vy. Rovnako ako netreba zabudnúť na každodenné natieranie pleti výživným krémom.

Vezmite si krém na opaľovanie

Na plavky už počasie nebude, ale počas babieho leta slnko ešte ukazuje, akú má silu aj v septembri. Nezabudnite počas jesene na pravidelné natieranie odhalených častí kože opaľovacím krémom. Oceníte to, keď budete stáť večer doma pred zrkadlom.

Zamerajte sa viac na pery

Suché a popukané. Také zvyknú byť. Už počas jesene prichádza na rad kvalitná tyčinka na pery. Čím viac hydratácie, tým vaše pery budú menej pukať, aj keď bude fúkať severák. Balzam na pery nie je len súčasť vysokohorskej turistiky a zimnej lyžovačky. V jeseni rozhoduje o tom, či vaše pery ohrozí pukanie, herpesy, kútiky, alebo prežijú bez komplikácií.

Pozor na ruky

Počas jesene je pokožka na ruke vystavená nepriazni počasia. Ešte je teplo na rukavice, ale zima sa už do nich nepríjemne zahryzla. Je to obdobie najčastejšieho výskytu ekzémov. Nezabudnite preto rukám dopriať starostlivosť vo forme vysoko mastných krémov na ruky. Aj niekoľkokrát denne a vždy keď mierite do zimy. Zachováte tým pružnú pokožku rúk a tohoročný ekzém môžete úplne eliminovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #kozmetika #pleť #píling #pery #opaľovací krém

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...