Dvanásť šiat sezóny! Kúsky s nádychom retra z vás urobia štýlovú dámu

Komfort, príjemný materiál, nenútenosť, ale aj elegancia s nádychom starých čias - retro nálada v kolekciách na jeseň a zimu 2015 sa premietla aj do modelov šiat.

13.10.2015 11:00
debata
Modely šiat s estetikou 60-tych a 70-tych rokov... Foto: Sisley
šesťdesiate a sedemdesiate roky - návraty - šaty - 12 šiat na zimu 2015 Modely šiat s estetikou 60-tych a 70-tych rokov slávia veľký úspech.

Klasické puzdrové a tubové modely zatlačili do úzadia tentoraz predovšetkým šaty áčkového strihu, jemne sa rozširujúce smerom od oblasti pod prsiami. Dĺžka sa vo všeobecnosti skrátila a siaha najmä do pol stehien, alebo tesne nad kolená. Z jednotlivých modelov je cítiť atmosféru 60-tych a tiež 70-tych rokov, ktoré našli v aktuálnych trendoch výrazné uplatnenie.

Zmenou v porovnaní s kúskami, ktoré nosila generácia mám či dokonca starých mám, sú však materiály. Často omnoho kvalitnejšie a príjemnejšie – objavuje sa klasická bavlna, bavlna s elastanom, ale nechýba ani vlna, pleteniny či napríklad brokát a žakar. Exkluzívnu podobu dostávajú šaty v celokoženom prevedení alebo čipkovanej verzii.

Populárne sú rozmanité vzory, často grafické florálne motívy alebo geometria, ktorá evokuje inšpiráciu pop-artom. Rukávy sú zväčša trojštvrťové alebo siahajúce po lakťovú jamku.

Tip:
A s čím takéto šaty nosiť? Vysoké čižmy na podpätku, z kože či semišu, budú skvelou voľbou. V kabátoch je ideálne siahnuť po áčkových líniach, prípadne si vybrať dvojradové zapínanie a oblé golieriky.

zväčšiť Retro návraty v móde sú túto sezónu populárnu.... Foto: archív značiek, výber a koláž: Zdeno Gáfrik
šesťdesiate a sedemdesiate roky - návraty - šaty - 12 šiat na zimu 2015 Retro návraty v móde sú túto sezónu populárnu. Na dámskych šatách majú mnohoraké podoby.
zväčšiť Čipka či bavlna s elastanom, brokát alebo koža... Foto: archív značiek, výber a koláž: Zdeno Gáfrik
šesťdesiate a sedemdesiate roky - návraty - šaty - 12 šiat na zimu 2015 Čipka či bavlna s elastanom, brokát alebo koža a koženka - materiály sa rôznia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #retro #šesťdesiate roky #jeseň-zima 2015 #sedemdesiate roky #dvanásť modelov

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....