Trápia vás mastné vlasy? Vydržte štyri dni bez šampónu! Ako na to?

Skúste pokožku hlavy "prinútiť" produkovať menej mazu.

13.10.2015 13:00
vlasy, problém Foto:
Rýchlo sa vám mastia vlasy?
debata

Rýchlo sa mastiace vlasy… Patríte aj vy k tým ženám, ktoré trpia týmto nepríjemným „prekliatim“? A lámete si hlavu nad tým, ako váš problém aspoň o čosi zmierniť? Skúste pokožku „prinútiť“ produkovať menej mazu. A to docielite tak, že si vlasy budete menej často umývať šampónom. Ok, poviete si, ale ako potom vyrazím medzi ľudí? Tu je odporúčanie, ako prežiť pár dní bez šampónu.

Prvý deň: Poctivo si umyte vlasy. Vyhnite sa „hutným“ šampónom, siahnite radšej po čírych, na báze ľahkých látok, ktoré pomáhajú v boji s mastnými vlasmi.

Druhý deň: Pokušenie je veľké a láka vás to umyť si vlasy, pretože ráno nevyzerajú vôbec lákavo. Vydržte! Siahnite po suchom šampóne a vlasy ošetrite ním. Môžete vyraziť do práce!

Tretí deň: Aby ste mohli bez umytia vlasov vyjsť na ulicu, musíte tomu prispôsobiť účes. Takže vlasy si zopnite do vrkoča alebo si urobte drdol. Nieje to také strašné!

Štvrtý deň: Posledný deň bez šampónu. Vlasy umyte v sprche, ale len vlažnou vodou. Namiesto šampónu do vlasov vmasírujte bio jablkový ocot, od korienkov až po končeky. Ocot upraví pH vašej vlasovej pokožky a vlasy ožijú aj bez použitia šampónu. Ocot z nich po pár minútach zmyte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #mastné vlasy #sviežosť

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...