Dokonalý jesenný vzhľad? Experimenty nie, prirodzenosť vyhráva

Väčšina žien pri líčení zostáva verná klasike, na ktorú stavili už pred pár rokmi. Hlavne žiadne experimentovanie, hovoríte si možno aj vy.

02.10.2015 07:00
debata
Líčenie modelky v duchu jesenných trendov na... Foto: MAC
Líčenie modelky v duchu jesenných trendov na prehliadke Costume National. Použité produkty značky Mac. Líčenie modelky v duchu jesenných trendov na prehliadke Costume National. Použité produkty značky Mac.

Ale jesenný look tejto sezóny by ste vyskúšať mohli. Je totiž naozaj jednoduchý. Žiadne nánosy líčidiel – základom pre denný vzhľad je zdravá a žiarivá pokožka, patrične príťažlivý, no neprehnaný účes a jednoduché líčenie s dôrazom na pôvab jednotlivých partií.

Ako sa teda postarať o pokožku tváre a účes počas jesenných dní?

1. Hydratovaná a zrelaxovaná pleť

Oddýchnutá a svieža pleť je skvelým základom pre akýkoľvek mejkap a tiež základom pre pleť, ktorá je akoby nenalíčená. Preto by ste v prvom rade nemali podceňovať starostlivosť – dodávať pleti hydratáciu, relax a tiež ju ošetrovať preventívne proti vráskam. Čoraz častejšie sa hovorí aj o aktívnej nočnej ochrane. Nie je na zahodenie. Ráno vstať s oddýchnutou pokožkou vám určite uľahčí rituály v kúpeľni.

Náš tip: Krém Garnier Miracle Sleeping Cream. Nanáša sa každý večer na vyčistenú pleť jemným vmasírovaním do pokožky. Pleť je hydratovaná a pružnejšia. Pôsobí oddýchnuto, sviežo a žiarivo. Zloženie krému pokožku regeneruje a redukuje vrásky.

2. Oči

Základom je upravené obočie. Žiadne tenké čiarky, skôr prirodzená, jemne upravená línia. Pomocou tužky na obočie, hnedej, ho dotvarujte a môžete aj jemne vyplniť. Čo sa viečok týka, tie môžu zostať celkom bezfarebné, prípadne ich jemnými vrstvami teplých hnedých či ružových tónov – skúste čokoládovú, koňakovú, kávovú či pieskovú alebo staroružovú a tehlovú. Stále sú však v kurze očné linky. Ak sa rozhodnete pre nej, viečka nechajte bez farby, aby vynikla línia samotná.

Náš tip: Tužka na obočie Dior Sourcils Poudre má štetček, pomocou ktorého obočie pekne vytvarujete. Dostupná je vo viacerých farebných odtieňoch, odporúčame prirodzenejšie hnedé tóny. Na viečka môžete využiť napríklad paletku s deviatimi odtieňmi Mac M.A.Ccnificent Me.

Paletka deviatich očných tieňov Mac...
Tužka na obočie Dior Sourcils Poudre.
+3Rúž Avon Ultra Color Limited Edition - jeseň 2015.

3. Pery a líčka

Jeseň by síce mohla zvádzať k sýtym a intenzívnym tónom. Ale ak hovoríme o dennom líčení, lepšie urobíte, ak perám ponecháte prirodzenejší odtieň, podporený skôr jemným leskom alebo len dotykom farby. Vyhnite sa kontúram, pery by mali byť plné a prirodzené. Na líčka príde dotyk zdravšej farby. Opálená pokožka postupne bledne, takže od bronzových tónov je lepšie presunúť sa k ružovkastým odtieňom s jemným leskom, ktorý tvár prežiari.

Náš tip: Lícenka Dermacol Blush & Illuminator – dodá líčkam farbu a vďaka trblietavým čiastočkám ju aj rozžiari. Obsahuje dva odtiene, ktoré sa dajú používať separátne, ale aj kombinovane. Na pery skúste rúž Avon Ultra Color s olejmi a obnovovacími pigmentmi. Jemné odtiene s leskom sú to pravé.

4. Vlasy

Aj v nich platí, že základom je prirodzenosť. Samozrejme, bez pomoci stylingu sa to asi nezaobíde. Namiesto vrstiev laku či tužidla však dodajte kaderiam len jemnú textúru pomocou ľahkých tužiacich prípravkov. Vlasy by mali pôsobiť sviežo a zdravo, lesk a jemne definová štruktúra je to, čo naozaj platí a väčšine žien aj svedčí.

Náš tip: Kerástase Máterialiste – sprej vo forme gélu, ktorý zvyšuje obsah vlasového vlákna. Má ľahkú fixáciu a je vhodný pre jemné a redšie vlasy, dodáva objem, textúru a štruktúru účesu. Vlay vyzerajú pevnejšie a zdravšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #jeseň #líčenie #vzhľad #pleť #obočie #prirodzenosť

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...